۲۴ هزار میلیارد تومان ارزش محصولات کشاورزی استان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان: ۲۴ هزار میلیارد تومان ارزش محصولات کشاورزی استان مرکزی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در همایش بهرهبرداران بخش کشاورزی استان مرکزی اظهار کرد: سهم اشتغال استان مرکزی در بخش کشاورزی ۱۸ و نیم درصد و بیش از سه میلیون و ۱۰۷ هزار تن محصول در این استان تولید شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در همایش بهرهبرداران بخش کشاورزی استان مرکزی گفت: ۶۷۵ هزار هکتار کل اراضی کشاورزی این استان را شامل می شود که شامل ۳۸۳ هزارهکتار زراعی، ۷۶ هزار هکتار باغی و ۲۱۶ هزار هکتار آیش است.
«علی صفری» افزود: از بخش کشاورزی استان مرکزی سه میلیون ۱۰۷ هزار تن محصول در سال تولید می شود و ۲۴ هزار میلیارد تومان ارزش محصولات کشاورزی استان مرکزی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: سهم اشتغال استان در بخش کشاورزی ۱۸ و نیم درصد را شامل میشود و سال گذشته ۱۰۲ هزار دلار ارزش صادرات محصولات کشاورزی استان مرکزی بود.
صفری افزود: اولویت کشاورزی در استان مرکزی با توجه به کمبود آب و خشکسالی به کشت تولید گلخانه ای است که این مهم در این استان پیشرو بوده است.
وی اظهار داشت: ۷۲۲ هکتار از اراضی کشاورزی این استان فضای گلخانهای است و ۱۹۵ هکتار برای کشت سبزی و صیفی جات با برداشت ۵۵ هزار تن در سال پیش بینی شده است.
نماینده مرغداران تخمگذار استان مرکزی نیز گفت: هماهنگی خوبی در بخش خصوصی و دولتی در استان وجود دارد و هیچ چالشی در حوزه جهاد و دامپزشکی استان وجود ندارد.
«داود عزیزی نیا» افزود: اکنون ۱۵۰ هزار تن تخم مرغ در استان تولید می شود که ۵۰ درصد نیاز استان تامین و بقیه به تهران و جنوب کشور صادر میشود.
وی اظهار داشت: چهار و نیم میلیون مرغ تخمگذار و ۷۵ هزار مرغ مادر در استان نگهداری می شود که ۵۰ درصد نیاز استان تامین میشود که برای حفظ این میزان تولید زحمات زیادی کشیده شده است.
نماینده مرغداران تخمگذار استان مرکزی گفت: تخصیص نهاده های دامی و تحویل به موقع، دستورالعمل های نسنجیده، آزاد سازی نرخ ارز از چالش هایی است که فعالان این بخش با آن مواجه هستند.
نماینده مرغداران گوشتی استان مرکزی گفت: ۶۰۰ واحد مرغ گوشتی در این استان با چهار میلیون قطعه جوجه ریزی در ماه وجود دارد.
«علی اکبر حیدری» افزود: ۹هزار تن مرغ گوشتی در استان در هر ماه تولید می شود که ۴۰ هزار و ۴۰۰ تن از این میزان محصول تولیدی در استان مصرف و بقیه صادر میشود.
وی اظهار داشت: مرغداران مجبور هستند برای تولید نهادههای دامی را با قیمت آزاد تهیه کنند چون سرمایه لازم را ندارند و زیان میکنند.
نماینده مرغداران گوشتی استان مرکزی گفت: هزینه تولید گوشت مرغ بالا است اما در قیمت گذاری توجهی به هزینه های تولید کننده نمی شود.
حیدری افزود: دولت مصمم است در قیمت گذاری برای تولید کننده اثر گذار باشد بنابراین از مدیریت استان انتظار است در قرارگاه تولید استان این مهم مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار داشت: مدیرعامل صندوق کشاورزان استان مرکزی هم گفت: در سند تحول تاکید بر توسعه کشاورزی شده است که این مهم از طریق این صندوقدصورت می گیرد.
نماینده اتحادیه گاو شیرده استان مرکزی نیز گفت: بسیاری از مشکلات فعالان این بخش فرا استانی است که نیازمند بررسی و تعامل برای حل است.
«جمشید تنها دوست» افزود: نبود نهاد با قیمت دولتی و قیمت آزاد از مشکلات تولیدکنندگان شیر در دام سنگین است.
وی اظهار داشت: صنعت تولید شیر در دام سنگین ۳۵ سال سابقه در ایران دارد که با دنیا قابل رقابت است و اکنون افتخار می کنیم که ۴۲ تن شیر در استان مرکزی تولید میشود.
نماینده اتحادیه گاو شیرده استان مرکزی گفت: ۶۷ درصد هزینه تولید شیر تورمی است اما قیمت شیر افزایش نیافته است.
تنها دوست افزود: با شرایط کنونی دامداریهای دارای زیر یک هزار راس توان ادامه فعالیت تولیدی نخواهد داشت و باید مورد حمایت قرار گیرند.
نماینده اتحادیه دامداران سبک استان مرکزی گفت: در این بخش ۳۰ هزار بهره بردار در استان مشغول فعالیت هستند و یک میلیون و ۷۲۰هزار دام سبک و ۱۷۶هزار دام سنگین وجود دارد.
«علی اکبر وحیدی فر» افزود: میزان تولید گوشت از دام سبک در شهر آوه استان مرکزی ۱۲ هزار تن گوشت در سال است که از زنجان، سمنان و آذربایجان غربی هم جلوتر است.
وی اظهار داشت: کمبود شدید نهادهای دامی، خرید تصمینی، افزایش قدرت خرید، صادرات دام و هویت گذاری دام از خواسته فعالان این بخش است.