پخش زنده
امروز: -
یک محقق ایرانی با فناوری نانو، موفق به ارائه روشی برای بهبود کیفیت کفپوشهای اپوکسی شده که در صنایع کاربرد گستردهای دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، کفپوش اپوکسی معمولا در کارخانجات دارویی، غذایی و خودروسازی به کار میرود. درواقع هر صنعتی که کار بهداشتی انجام میدهد از این نوع کفپوش استفاده میشود.
کفپوش اپوکسی بدون درز و یکپارچه است و اجازه رشد باکتری نمیدهد و به راحتی تمیز میشود به همین دلیل بهترین گزینه برای انجام کارهای بهداشتی به شمار میرود. کفپوشهای اپوکسی با استفاده از رنگ اپوکسی ایجاد میشوند، هر چه ضخامت کفپوش بیشتر باشد مقاومت آن در برابر سایش و فشار بیشتر میشود. کفپوش ضخیمتر به معنای استفاده از رنگ بیشتر است، بنابراین قیمت کفپوش سه میلیمتر بیشتر از کفپوشهای یک میلیمتر است. حال یکی از شرکتهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد با استفاده از فناوری نانو به روش نوینی دست یافته که کیفیت کفپوشهای اپوکسی را به طور قابلتوجهی افزایش میدهد.
شهاب صاحبقرانی، مدیرعامل این شرکت میگوید؛ «کفپوش اپوکسی که در ایران تولید میشود، کیفیت معمولی دارد، برای رسیدن به کیفیت مطلوب باید ضخامت سه میلیمتر را در اجرای آن رعایت کرد. با استفاده از روش جدیدی که توسعه دادهایم، کفپوشی با ضخامت یک میلیمتر تولید میکنیم که از نظر کیفیت با کفپوش سه میلیمتر برابری میکند. بدین ترتیب مصرف مواد کاهش مییابد و هزینه اجرای کفپوش نیز کمتر میشود. این کفپوش یک میلیمتری مقاومت و کیفیت کفپوش سه میلیمتری را دارد. برخی از مواد اولیه برای ساخت کفپوشهای اپوکسی داخلی از کشورهای خارجی و برخی دیگر نیز در کشور تولید میشود. در ایران نیز تولیدکننده رنگ اپوکسی وجود دارد، اما کفپوشهای تولیدی آنها کیفیت بالایی ندارند چراکه به دلیل تحریمها کیفیت مواد اولیه بسیار پایین است.»
به گفته وی «رنگهای اپوکسی داخلی از نظر کیفی قابل مقایسه با نمونههای خارجی نیستند. کفپوش اپوکسی به دلیل مقاومت سایشی، فشاری و شیمیایی بالا معروف است. برای افزایش مقدار مقاومتها باید ضخامت کفپوش بیشتر شود که این امر منجر به افزایش هزینه میشود. برای مثال مقاومت فشاری و سایشی یک کفپوش سه میلیمتری بیشتر از کفپوش یک میلیمتری است، اما هزینه کفپوش سه میلیمتری سه برابر کفپوش یک میلیمتری برای کارفرما درمیآید.
وی گفت: در روش جدید سعی کردیم کیفیت و کارایی کفپوش سه میلیمتر را با ضخامت و قیمت کفپوش یک میلیمتر ارائه دهیم. حتی کارایی، کیفیت و عمر این کفپوش یک میلیمتری را نیز افزایش دادهایم.»
صاحبقرانی افزود: در روش جدید برای بهبود کفپوش اپوکسی از فناوری نانو استفاده شده و محصول نهایی از نظر کیفی مشابه نمونههای خارجی است. قیمت رنگ اپوکسی نسبت به چند سال گذشته به شدت بالا رفته برای مثال رنگ کیلویی ۲۰ هزار تومان به قیمت ۱۲۰ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که برای اجرای کفپوش در هر متر مربع به ۳ تا ۴ کیلو رنگ نیاز است. اختلاف قیمت در اجرا بیشتر نیز میشود چراکه رنگ ۱۰۰ هزار تومان گران شده، اما در حقیقت در مرحله اجرا ۴۰۰ هزار تومان افزایش قیمت داشته است. این امر باعث شده که بازار اپوکسی لطمه زیادی بخورد. به همین دلیل سعی شده که علاوه بر حفظ کیفیت و کارایی، قیمت آن نیز کاهش پیدا کند. با استفاده از روش جدید کیفت، کارایی و عمر محصول نیز افزایش مییابد.»
کاهش قیمت اجرای کفپوش اپوکسی با روش جدید
مدیرعامل این شرکت میگوید؛ «در این روش در فرمول رنگ تغییری ایجاد نمیکنیم، یک سری افزودنی به آن اضافه میکنیم که باعث افزایش کیفیت و دوام رنگ میشود. چهار سال قبل اجرای کفپوش اپوکسی با رنگ داخلی متری ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان بود و در حال حاضر به ۵۵۰ تا ۶۰۰ هزار تومان به ازای هر متر رسیده است. اگر کفپوش با رنگ خارجی انجام شود، هزینه اجرا یک میلیون تومان در ازای هر متر مربع میشود. حال هزینهای یک کارخانهدار برای اجرای کفپوش اپوکسی در محیطی هزار متری را باید بکند را حساب کنید. اگر رنگ را با قیمت فعلی در نظر بگیریم، با استفاده از این روش، قیمت را تا ۵ درصد کاهش میدهد.»
این شرکت فناور فعالیت خود را از سال ۱۳۹۹ شروع کرده و در حال حاضر در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی مستقر است و ۵ پرسنل در آن فعالیت میکنند. این شرکت در حوزه خدمات اجرایی پوششهای صنعتی فعال به خصوص بهبودسازی این پوششها فعالیت میکند و تجربه طولانی در حوزه کفپوش اپوکسی دارند.