واکسیناسیون رایگان کودکان اتباع افغانستانی و پاکستانی در کشور
همه اتباع مجاز و غیر مجاز افغانستانی و پاکستانی مقیم ایران، میتوانند کودکانشان را در مقابل بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن، رایگان واکسینه کنند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر محسن زهرایی رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این مطلب گفت: با افزایش جمعیت اتباع افغانستانی نگرانی از شیوع بیماری سرخک در کشور در حال افزایش است.
وی با بیان اینکه هم اکنون اتباع افغانستانی به دلیل نگرانی از حضور غیرقانونی شان در ایران و برگردانده شدن به کشورشان و همچنین به دلیل اینکه مطمئن به رایگان بودن برنامه واکسیناسیون نیستند مراجعه نمیکنند افزود: با ارتباط بسیار خوبی که با وزارت کشور برقرار شده، اتباع افغانستانی و پاکستانی میتوانند با مراجعه به تمامی مراکز بهداشتی و درمانی بدون در نظر گرفتن اقامت مجاز یا غیر مجازشان در ایران، کودکان خود را در مقابل سرخک و سایر بیماری ها، واکسینه کنند.
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: بیشتر مبتلایان به سرخک گروه سنی زیر ۱۰ سال هستند و ضرورت دارد همه خانوادهها واکسن سرخک فرزندان خود را درگروه سنی۱۲ تا۱۸ ماهگی تزریق کنند.
وی افزود: برنامه واکسیناسیون سرخک در ایران از سال ۶۳ شروع شد که ۳۴ درصد در سال اول و بعد از ۶ سال ۹۰ تا ۹۵ درصد از جمعیت واکسینه شدند. همچنین در سال ۸۲ با برنامه کشوری ۳۳ میلیون نفر واکسینه شدند تا کلید حذف سرخک در کشور شکل گیرد.
دکتر زهرایی گفت: ما موفق شدیم سه سال آمار ابتلا به سرخک را به حداقل برسانیم و پوشش واکسیناسیون را به ۹۵ تا ۹۸ درصد ارتقا دهیم. در سال ۹۸ سازمان بهداشت جهانی تاییدیه حذف سرخک و سرخجه را به ایران داد.
حذف سرخک و سرخچه در ایران نشانه نبود این بیماری نیست چرا که در افغانستان پاکستان و عراق شاهد طغیانهای سرخک هستیم.
به گفته وی در منطقه مدیترانه شرقی در بین ۲۲ کشور فقط سه کشور بحرین عمان و ایران موفق به دریافت این تاییدیه شدهاند و اهمیت آن در ارتقاء شاخصهای سلامت برای یک کشور است که نقش مهمی در ورود گردشگر داشته و نشان دهنده توسعه یافتگی آن کشور در شاخصهای سلامت محسوب میشود.
رییس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: سازمان بهداشت جهانی ایران را به عنوان الگو و یک کشور بزرگ که موفق به حذف سرخک با وجود همسایگان آلوده شده نمونهای برای جهان مثال زده است.
دکتر زهرایی گفت: ما برای حفظ دستاورد حذف سرخک تلاش هایمان را افزایش داده ایم به طوری که در یک ماه سه هزار مورد مشکوک به سرخک را شناسایی و تا اوایل هفته گذشته ۱۲۰ مورد مثبت سرخک ثبت شده که تعداد آن در حال افزایش است.
وی افزود: ۶۴ درصد این افراد افغانستانی، سه درصد پاکستانی و مابقی ایرانی هستند. خانوادهها با زدن دو دوز واکسن در ۱۲ و ۱۸ ماهگی دیگر نگران این بیماری نباشند این بیماری در کسانی که سوء تغذیه دارند علامتهای شدیدی از جمله نابینایی، ذات الریه و عفونت مغزی را به همراه دارد.
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: سرایت پذیری این بیماری بسیار بیشتر از کرونا است و یک تا پنج درصد افراد در جوامع مختلف بر اثر این بیماری میمیرند.
به گفته وی واکسیناسیون ۹۳ تا ۹۴ درصد ایمنی ایجاد میکند، اما اگر هم فرد مبتلا شود که به ندرت اتفاق میافتد به فرم شدید بیماری مبتلا نخواهد شد.