پخش زنده
امروز: -
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی روش توزیع فعلی یارانه به مردم را نامناسب و ناعادلانه دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، داریوش ابوحمزه در ارتباط تلفنی با برنامه شنبه شب گفتگوی ویژه در پاسخ به سئوال مجری درخصوص روش فعلی ارائه یارانه به مردم با تاکید بر اینکه برای درک بهتر روش توزیع فعلی یارانه به آمار و گزارش های رسمی باید استناد کرد، گفت: یک گزارش مرکز پژوهش های مجلس در دو سال اخیر حکایت از این دارد که مصرف کالاهای مختلف از جمله کالاهای اساسی توسط دهک سوم که قشر فقیر جامعه است به 64 گرم در روز منحصر بوده ، در حالی که میزان مصرف دهک دهم ؛ 124 گرم یعنی تقریباً دو برابر بوده است.
وی افزود: این تفاوت آشکار در میزان مصرف لبنیات هم به چشم می خورد به گونه ای که مصرف لبنیات در دهک سوم 120 گرم در روز بوده در حالیکه میزان مصرف روزانه لبنیات در دهک دهم 219 گرم یعنی تقریباً دو برابر بوده است و این نشان می دهد که اگر ما حمایت هایمان را مثل ارز ترجیحی یا یارانه های دیگر بر قیمت کالا متمرکز کنیم نتیجه عادلانه تری خواهیم گرفت.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: روش فعلی که تزریق یارانه به اول زنجیره باشد لزوما به معنای تزریق به انتهای زنجیره و دهک های فقیر جامعه نیست که البته شواهد میدانی متعددی این واقعیت را تایید می کند.
ابوحمزه میزان دو برابری مصرف گوشت سفید توسط دهک پردرآمد را دلیل دیگری بر نامناسب و بی نتیجه بودن روش فعلی توزیع یارانه برشمرد.
وی سابقه ایرادات وارده به روش فعلی توزیع یارانه را سال 97 اعلام کرد و افزود:از همان سال 97 که ارز چهار هزار و دویستی وضع شد ، در محافل کارشناسی متعددی مطرح
می شد که این منطق ایراد دارد و اصلاً با نظارت نمی توان این مشکل را برطرف و هدفمند کرد، چون روش غلطی است؛ مسأله این نیست که مثلاً یک وزیر قوی بیاید خوب بتواند نظارت کند و این مسأله را بتواند حل بکند.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین با اشاه به نقش اساسی سامانه رفاه ایرانیان در شناسایی جمعیت 5 میلیونی فاقد بیمه پایه درمان گفت: راه اندازی و تکمیل این سامانه تاثیر مثبتی در شناسایی و تهیه فهرست افراد فاقد بیمه پایه درمان داشته و مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی نیز موجب همکاری همه دستگاه های مشمول ماده 29 قانون برنامه ششم با سامانه رفاه ایرانیان برای تکمیل داده های پایگاه و درنهایت به روزآمد شدن آن شده است.