هفت سال طلایی از پنجره جمعیت باقیمانده است
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: دوره ۱۵ تا ۴۵ سالگی پنجره جمعیتی است که هر کشور بیشترین تعداد بانوان در این سن را داشته باشد در دوران طلایی پنجره جمعیت قرار گرفته، به فکر باشیم که ۷ سال طلایی ایران بیشتر باقی نمانده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما دکتر فاطمه محمد بیگی نماینده مجلس شورای اسلامی امروز در مراسم گرامیداشت ماما گفت:برای تنظیم خانواده در سه دهه ۷۰ و ۸۰ و ۹۰ سه برابر بودجه مورد نظر برای تنظیم خانواده را هزینه کردند تا از تولدها جلوگیری کنند، آنچه از آن روزها مانده این است که رشد جمعیت از ۳ و ۴ دهم درصد به ۱ و ۲ دهم درصد رسیده است.
وی با اشاره به اینکه تجربه ناگهانی شیب سقوط جمعیتی را در کشور داریم، گفت: ما دربحران جمعیت هستیم و صدای ناقوس کاهش جمعیت آنقدر بلند است که آن را نمیشنویم و ماماها در این عرصه پرچمدار حل مشکل هستند.
دکتر محمد بیگی گفت: آمار جمعیت شناسی رشد سالمندی را بین ۴ تا ۸ درصد اعلام کرده، اما ما امسال ۱۱ درصد را تجربه میکنیم و از این به بعد با شیب تند سالمندی که داریم سالی بالای یک درصد و بعضی سالها ۲ تا ۳ درصد افزایش نرخ سالمندی داریم تا جاییکه از سال ۱۴۲۰ به بعد شاهد بیش از ۳۰ درصد سالمند در کشور خواهیم شد.
وی گفت: اگر برای دهه شصتیها نهضت مدرسه سازی به راه افتاد از دهه ۱۴۱۰ به بعد باید نهضت خانه سالمندان راه اندازی شود هر چند این موارد با کرامت ما سازگار نیست.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی خطاب به جامعه مامایی گفت: قانون جوانی جمعیت در عرصه ملی اولین قانونی است که در کشور با صراحت از جامعه مامایی حمایت میکند و در این قانون ماما بعنوان نقش اصلی شناخته شده، قرار است در یک کارگروهی بین پزشک و پرستار و ماما شاهد به دنیا آمدن نسل سالم باشیم این قانون پیشگیری را مقدم بر درمان میبیند ودر آن تمام راهکارهای حمایتی از بانوان و فرزندان آمده است.
وی گفت: طبق قانون اگر بخواهیم به ازای هر ۲ مادر در حال زایمان ۱ ماما داشته باشیم و در بخش پیشگیری و غربالگری سلامت در دختران تا زمان مادر شدن ماماها فعالیت داشته باشند نیاز به ۷ هزار نفر از جامعه مامایی داریم این در حالیست که حداقل ۲ هزار نفر شرکتی نیازمند تبدیل وضعیت وجود دارد.
دکتر محمد بیگی در ادامه با ابراز تاسف از اینکه روزانه ۲ هزار سقط جنین داریم گفت: اگر قرار باشد نهصد تولد تا یک و نیم میلیون تولد در سال داشته باشیم میزان سقطی ۳۰۰ تا ۶۰۰ هزار سقط خواهد بود.
وی گفت: ماماها میتوانند از سقط جلوگیری کنند. با مشاوره خوب مامایی واقعی و با ارائه مراقبتهای درست بارداری حتی میتوانند همان آمار ۹۰ درصد سقطها که شرعی و در حوزه خانواده است را کاهش دهند؛ حتی اگر هیچ کاری برای تولدهای جدید نکنیم و فقط جلوی همین سقطها را بگیریم میتوانیم در راه افزایش جمعیت پرچمدار و مرتفع کننده مشکلات پنجره جمعیت کشور که ۷ سال دیگر بسته میشود، باشیم.