پخش زنده
امروز: -
رئیس فدراسیون بینالمللی رشتههای ویلچری و قطع عضو از عملکرد ورزش جانبازان و معلولین ایران تمجید کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ نشست خبری هیئت اجرایی فدراسیون بینالمللی رشتههای ویلچری و قطع عضو (IWAS) صبح امروز در فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولین برگزار شد.
شروین اسبقیان، رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولین در این نشست گفت: خوشحالیم که میزبان هیئت اجرایی فدراسیون بینالمللی رشتههای ویلچری و قطع عضو هستیم. همه ما برای رسیدن به یک هدف یعنی توانمندسازی ورزشکاران ویلچری و قطع عضو تلاش میکنیم. این یک فرصت ارزشمند برای ایجاد آکادمی بینالمللی در ایران است. این ظرفیت وجود دارد تا به ورزشکاران این حوزه در ایران و سایر کشورها کمک شود. امیدوارم این اتفاق رخ بدهد، البته به کمک رئیس آیواز در این باره نیاز داریم.
وی افزود: ایران میزبانی مسابقات زمستانی آیواز را بر عهده خواهد داشت و امیدوارم این مسئله، آغاز یک مسیر برای سایر میزبانیها باشد. ما از اخلاق حرفهای نیز در کنار مسائل قهرمان غافل نشدیم و این موضوع مورد اهمیت قرار دارد. این مسئله در قبال ورزشکاران سایر کشورها نیز وجود دارد. امیدوارم در کنار هم به اهداف جنبش پارالمپیک دست یابیم.
در ادامه این نشست «رودی ون دن ابیل» رئیس IWAS اظهار داشت: بعد از جلسهای که بعدازظهر دیروز داشتیم، از همکاری نزدیکی که بین دولت، فدراسیون و کمیته پارالمپیک وجود دارد، تحت تاثیر قرار گرفتیم. وقتی مدالآوران ایران در پارالمپیک توکیو را دیدم، توسعه و رشد مدالآوری شما را میتوانم ببینم. معتقدم این توسعه نه تنها در رشتههای سنتی و باستانی، بلکه در رشتههای جدیدتر مثل دوومیدانی، تیراندازی و تیراندازی با کمان وجود دارد.
وی ادامه داد: زمانی که بخشهای مختلف ساختمان فدراسیون را دیدم، متوجه دلیل این رشد و توسعه شدم. وقتی به این توسعه نگاه میکنم، آن را در همه بخشهای مربوط به معلولیتها میبینم. قطعاً این رشد و توسعه با یک تیم اجرایی و مدیریتی خوب بدست میآید. ما این پویایی را در ورزش ایران میبینیم و از این بابت خیلی خوشحال هستم. خیلی تحت تاثیر قرار گرفتم که چطور توانستهاید تجهیزات و رشتههای مختلف را در یک فضای کوچک قرار بدهید که این امر کمک زیادی به رشد میکند. در زمان حضور در تمرین تیم ملی والیبال نشسته بانوان، همه ما میتوانستیم حرفهای بودن ورزشکاران شما را مشاهده کنیم. البته این سازماندهی برای همه رشتههای شما وجود دارد.
رئیس آیواز عنوان کرد: کاری که تیم شما انجام میدهد، یکپارچه سازی افراد دارای معلولیت در جامعه است. ما اعتقاد داریم که از طریق میزبانی اولین دوره بازیهای زمستانی ورزشکاران ویلچری و قطع عضو، مردم میتوانند این افراد را ببینند و این مسئله میتواند به ارتقای پیست اسکی شما نیز منجر شود.
ون دن ابیل درباره دیدار با حمید سجادی وزیر ورزش، گفت: خیلی رایج نیست که در یک کشور، ورزش و جوانان در یک وزارتخانه کنار هم باشند. ورزش نه تنها در پارالمپیک توکیو، بلکه در تمام رویدادها باعث شهرت آن کشور میشود و این شهرت باعث میشود که افراد به آن کشور احترام بگذارند. وقتی شما به یک درجه عالی نائل میشوید، حفظ آن سختترین کار است. وقتی شما ورزش و جوانان را کنار هم دارید، بدان معناست که به طور همزمان شما با مشارکت دادن جوانان در ورزش، در حوزه ورزش سرمایهگذاری میکنید. شما در آینده ورزشکاران موفق و درخشانی خواهید داشت. این موضوع را دیروز هم دیدیم در همکاریهایی که وجود دارد و این همان چیزی است که من به عنوان تضمینی برای آینده نام میبرم.
وی درباره کم بودن تعداد کشورهای عضو آیواز، گفت: در این خصوص باید به تاریخچه این سازمان و فدراسیون بینالمللی اشاره کنم که غنی است. هر کشوری که ورزش معلولان در آن پیگیری میشود، عضو سازمان ما بوده است. ورزش معلولان در سی سال گذشته توسعه زیادی داشته و ما یک جهانی شدن در دستههای مختلف را میبینیم. به همین دلیل کشورها به جای آنکه عضو آیواز شدند، عضو کمیته بینالمللی پارالمپیک شدند. بسیاری از کشورها تمرکزشان روی ورزشکاران درجه یک خودشان است. در واقع کشورهای زیادی سرمایهگذاری روی نسل جوان و آینده را فراموش کردهاند.
ون دن ابیل افزود: آیواز مجری مسابقات و بازیهای جهانی و جوانان است و این نیاز وجود دارد که ورزشکاران از سطح پایینتر رشد کنند و به سطح بالاتر بروند. بر همین اساس کشورهایی در سالهای گذشته عضو آیواز شدند. ما فضایی به آنها میدهیم تا ورزشکاران سطح پایین هم رشد کنند و این کاری است که IPC انجام نمیدهد. در نهایت اینکه ما میخواهیم برنامهریزی کنیم تا اعضای بیشتری در آینده داشته باشیم.