پخش زنده
امروز: -
آزمایشهای جدید روی حیوانات نشان میدهد واکسن آزمایشی کووید-۱۹به شکل قرص میتواند موثر باشد، زیرا هم در برابر عفونت محافظت میکند هم انتشار ویروس از طریق هوا را محدود میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،در آخرین شماره مجله تخصصی Science Translational Medicine یافتههای یک پژوهش جدید در دسترس پژوهشگران قرار گرفته است محور این گزارشها در این باره است که واکسنهای فعلی خطر ابتلا به بیماری جدی کووید-۱۹ و بستری شدن در بیمارستان را کاهش میدهند، اما هنوز نمیتوان این واکسنها را یک عامل دفاعی صد درصدی در برابر عفونت کرونا محسوب کرد، به همین دلیل پژوهشگران در حال بررسی و امکان سنجی ساخت داروهای کرونا هستند و یکی از این موارد، قرص خوراکی ضد کرونا است.
"استفانی لانگل" از دانشگاه دوک در دورهام سرپرستی مطالعاتی را بر عهده دارد که در آن نوعی واکسن کرونا به شکل قرص تهیه شده است در یک بیانیه خبری آورده است: با توجه به اینکه بسیاری از مردم در نقاط دور افتاده جهان تحت واکسیناسیون نبودند و مشکل فوق به ویژه در مورد کودکان صادق است، این احتمال که یک فرد واکسینه شده با یک عفونت پیشرفته بتواند کووید را به خانواده یا اعضای جامعه غیرایمن شده سرایت دهد، زیاد است و خطری برای سلامت عمومی محسوب میشود.
وی افزود: توسعه واکسنهایی که در برابر بیماری از افراد محافظت می کند و در عین حال خطر انتقال به افراد واکسینه نشده را نیز کاهش دهند، مساله مهمی است. به همین دلیل تلاش کردیم قرصی با ویژگیهای مورد ذکر برای کرونا تهیه کنیم و در آزمایشهایی که روی همستر انجام شد، دریافتیم که این واکسن باعث واکنش آنتی بادی قوی در خون و ریهها میشود.
در مرحله بعدی این آزمایش و هنگامی که حیوانات در سطوح بالا در معرض ویروس کرونا قرار گرفتند و به عفونتهای جدید مبتلا شدند، همسترهایی که از این قرص مصرف کرده بودند نسبت به همسترهای واکسینه نشده علائم کمتری داشتند.
پژوهشگران همچنین دریافتند همسترهای واکسینه شده دارای مقادیر کمتری ویروس عفونی در بینی و ریههای خود بودند، بنابراین این جانوران از طریق قرار گرفتن در معرض هوای معمولی ویروس را دفع نکردند.
بنابر این گزارش این واکسن از یک آدنوویروس به عنوان ناقل برای بیان پروتئین اسپایک ویروس SARS-CoV-۲ استفاده میکند.
برخلاف واکسنهایی که به عضله تزریق میشوند، واکسن آزمایشی به دنبال خنثی کردن ویروس کرونا با افزایش تولید ایمونوگلوبولین A (IgA) - یعنی اولین خط دفاعی سیستم ایمنی در برابر عوامل بیماری زا در بافت مخاطی بینی و ریهها است.
به گفته محققان، محافظت از این اندامها باعث میشود که افراد واکسینه شده در هنگام عطسه یا سرفه، کمتر ویروس عفونی را منتقل کنند.
دکتر لانگل در اینباره گفت: دادههای ما نشان میدهد که ایمن سازی مخاطی یک استراتژی مناسب برای کاهش شیوع کووید از طریق انتقال هوا است.