توسعه آبیاری هوشمند با پژوهشهای کاربردی
آبیاری هوشمند، زمینه را برای مدیریت و مهندسی درست مصارف صنعتی در حوزه آب، فراهم میآورد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ یکی از ملزومات کشاورزی سازگار با محیط زیست و فناور، آبیاری هوشمند است که ضمن جلوگیری از تلفات آب، الگوی مدرن کشت و مکانیزاسیون را برای انواع کشاورزی به ارمغان میآورد.
با توجه به گسترش الگوهای کشت و کاربردهای متعددی که شیوههای هوشمندانه آبیاری در مراکزی، چون گلخانهها به همراه دارد، امروزه، راهکارهایی مدرن برای این آبیاریها در نظر گرفته شده که با حذف شیوههای سنتی، علاوه بر مدیریت مصرف آب، هیج نقصان و کمبودی را متوجه بذر و گیاه نمیکند.
با اشاعه این فرهنگ در سالهایی که کشور با بحرانها و تنشهای آبی مواجه است، کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست، حمایتهای ویژهای از طرحهای خلاقانه و نوآورانه این حوزه به عمل آورده است.
در همین زمینه، این کارگروه در سال گذشته، از دو طرح فناورانه در این حوزه، حمایت کرده است.
طرح اول، توسعه فناوری عملکرد سنسور رطوبتی برای آبیاری هوشمند و جلوگیری از تلفات آب بود که حمایتهای این بخش به پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران اختصاص یافت.
طرح دوم، در زمینه توسعه فناوری مرتبط با بومیسازی سامانه هوشمند شناسایی آب بدون درآمد، مدیریت اتفاقات و مدلسازی کیفی آب بود که حمایت از این طرح نیز به شرکت بهپویان امین منتظر اعطا شد.
با توجه به تدوین الگوهای کشت و متناسبسازی این الگوها با بحران کمآبی در کشور، آبیاری هوشمند، همچنان از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. به دلیل این اهمیت، کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در سال جاری نیز از طرحهای فناورانه و نوآورانه این حوزه، حمایتهای لازم را به عمل خواهد آورد.