پخش زنده
امروز: -
سیب سالمترین میوهای است که مقدار زیادی فیبر، ویتامین C و آنتیاکسیدانهای مختلف دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ این میوه بسیار سیرکننده است و کالری کمی داردو یک گزینهی عالی بهعنوان میان وعده به شمار میرود.
سیب انواع مختلفی دارد. از نظر رنگ، سیب سبز، زرد، قرمز و از نظر محصول، دو نوع رایج آن در ایران بیشتر به بار مینشیند: «سیب گلاب» با عطر و بوی منحصر به فرد و «سیب شمیرانی» با پوستی چرب و طعمی متفاوت که مخصوص نواحی کوهستانی است.
این سیبها از نظر ارزش تغذیهای تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند، اما از نظر ویژگیهای درمانی، متفاوت هستند.
سیب سبز
سیب سبز یا سیب فرانسوی، به دلیل دارا بودن اسیدهای آلی فراوان، ترشتر و مصرف آن برای رفع گرمی و حرارت بدن، التهاب کبد و التیام تهوع و دل به هم خوردگی ناشی از گرم مزاجی یا گرمازدگی بسیار مفید است.
مصرف زیاد سیب ترش برای سردمزاجان خوب نیست و اعصاب را کمی ضعیف میکند و کسانی که معده قوی ندارند نباید پس از خوردن سیب خام و ترش، آب سرد بنوشد.
سیب قرمز
سیب قرمز به دلیل ویتامینها و رنگدانههای آنتی اکسیدانی قوی که در پوست قرمز خود دارد، نسبت به سیب زرد که به سیب لبنانی معروف است، خاصیت ضدسرطانی بالاتری دارد و مصرف آن همراه با پوست توصیه میشود.
امروزه به دلیل اینکه برای افزایش ماندگاری سیب در انبار، پوست آن را با مواد شیمیایی مومی و براق واکس میزنند، باید ابتدا پوست سیب را با ابر آغشته به مایع ظرفشویی خوب بشویید و پس از آبکشی میل کنید.
متخصصان طب سنتی دمنوش پوست سیب قرمز و زرد با اندکی عسل برای پاکسازی کلیهها مفید توصیه میکنند و مصرف رنده شده آن همراه با عرقیاتی، چون گلاب، بیدمشک یا بادرنجبویه همراه با کمی زعفران به پاکسازی بدن از مواد زائد -بخصوص پس از خوردن تنقلات در ایام نوروز- کمک کرده، برای عمیق شدن خواب مفید است.
آب سیب تازه و سیب پخته (کمپوت) نیز تقویت کننده کبد و سم زدای آن است و مانع تشکیل اسید اوریک در بدن میشود. به همین دلیل مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل و نقرس توصیه شده است
قند سیب به کندی جذب بدن میشود؛ بنابراین مبتلایان به دیابت، باید پس از مشاوره با متخصص این میوه را مصرف کنند.
برخی افراد عادت دارند سیب یا فراوردههای آن را همراه با دانه هایش بخورند.
دانههای سیب همچون مغز هسته زردآلو حاوی ترکیبی از سیانورهستند که خوردن مقدار زیاد آن منجر به بروز واکنشهای نامطلوب در بدن میشود.
مصرف کم این دانهها اثر بدی بر بدن ندارد، اما در هر حال، چون مقداری ماده سمی سیانید وارد بدن میشود بار تحمیل شده به کبد و کلیهها برای پاکسازی این ترکیبات زیاد خواهد بود و بهتر است برعکس پوست سیب، دانههای آن را پیش از مصرف جدا شود.