پخش زنده
امروز: -
وابستگی شدیدی در کشور به واردات ذرت دامی وجود دارد و با توجه به نیاز 11 تا 12 میلیون تنی، فقط یک میلیون تن در کشور تولید می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی به اشاره به تولید ذرت در کشور گفت: تولید ذرت در کشور ، تنها بخش کمی از نیاز کشور را پاسخ می دهد و تنها یک میلیون تن در کشور زیر کشت ذرت می رود این در حالی است که نیاز کشور به این فراورده 11 تا 12 میلیون تن ذرت است، بنابراین دولت برای تامین نیاز داخلی اقدام به واردات ذرت می کند که بستگی به شرایط جوی و بارش های کشور، واردات نیز افزایش پیدا می کند.
عسگری زاده با بیان اینکه سود جویی ها در واردات ذرت، چالش های بسیاری در صنعت دامپروری و مرغداری به وجود آورد افزود: کاهش و اختلال در واردات ذرت به کشور موجب بروز مشکلاتی در تولید و عرضه فراورده های دام و طیور شد اما، برنامه جدید وزارت جهاد کشاورزی، درباره شرایط واردات ذرت دامی، حذف واسطه ها از بازار پرنوسان ذرت است.
قربانی، معاون برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی نیز گفت: سیاست جدید وزارتخانه حذف دلال ها و واسطه در روند خرید و واردات ذرت به کشور است و این وزارتخانه از واردکنندگان خواسته تا دیگر از واسطه ها و دلالان ذرت خرید نکنند و مستقیم از فروشنده های خرید خود را انجام دهند.
قربانی گفت : حتی شرکت پشتیبانی امور دام نیز موظف است تا از واسطه ها و دلال ها خرید نکند تا نهاده های دامی مورد نیاز ارزان تر به دست مصرف کننده برسد.
با آغاز جنگ بین روسیه و اکراین که از تولیدکنندگان بین المللی ذرت هستند موجب تهدید امنیت غذایی در سراسر جهان شده و کشورما نیز از این تهدید بی نصیب نیست .بنابراین کشورهای آلمان ، ارژانتین ، برزیل ، اکراین ، روسیه قزاقستان که عمده تولیدکننده نهاده های دامی و ذرت هستند از فضای به وجود آمده نهایت استفاده را کردند و قیمت محصولات صادراتی خود را 40 درصد افزایش دادند که این امر شک بزرگی به جهان بود. این در حالی است که اکراین و روسیه به تنهایی 30 درصد ذرت و نهاده های دامی جهان را تولید می کنند.
معاون توسعه بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی گفت : ما سالانه 14 تا 15 میلیارد دلار نهاده های دامی و ذرت برای تامین نیاز کشور وارد می کنیم و با گران شدن این فراورده ها فشار زیادی به مصرف کننده ها برای تامین مواد مورد نیاز خود وارد می شود این در حالی است که کشور چین همانند یک جارو برقی در حال بلعیدن غلات و ذرت جهان است تا خود را به عنوان یک انبار بزرگ غلات جهان تبدیل کند .
با وجود اینکه هنوز اهداف برنامه ششم توسعه و اقتصاد مقاومتی در کشور تحقق نیافته و فاصله زیادی بین تولید تا مصرف وجود دارد بنابراین اتکا به توان داخلی و رسیدن به تولید حداقل50 درصدی ذرت در کشور، می تواند اقتصاد کشور را از بسیاری از مشکلات وچالش های اقتصادی مصون نگه دارد.