آمادهسازی خودکار نمونههای آزمایشگاهی در کشور ممکن شد
محققان کشورمان موفق به بومی سازی سامانهای شدهاند که با استفاده از آن، آمادهسازی نمونههای پاتولوژی و قرار دادن آنها روی لام بهصورت خودکار صورت میگیرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ باتوجه به مزایای پرشمار فناوری پزشکی از راه دور، امروزه استفاده از این فناوری به یک ضرورت در حوزه سلامت تبدیل شده است.
در همین راستا طرح ملی سامانه یکپارچه پویشگر هوشمند دوبعدی و سهبعدی پاتولوژی مبتنی بر فناوری ابری، با حمایت ستاد فوتونیک و مواد پیشرفته معاونت علمی و فناوری اجرا و به بهرهداری رسیده است.
استفاده از پردازش ابری
فناوری ابری، نوعی از برونسپاری برنامههایی است که از طریق کامپیوتر انجام میشوند. از طریق این فناوری، کاربران میتوانند در هر زمان و مکان، به اطلاعات ذخیرهشده دسترسی داشته باشند.
سامانه ساختهشده توسط فناوران کشورمان، شامل دستگاه خودکار آمادهسازی نمونههای پاتولوژی و قرار دادن آنها روی لام و همچنین پویش لامها توسط پویشگر دیجیتال است.
ارسال خودکار تصاویر
این سامانه، ذخیرهسازی و ارسال تصاویر را در بستر فناوری ابری به طور خودکار انجام میدهد. سامانه هوشمند نرمافزاری جهت بهبود تصاویر، سامانه توصیهگر پزشکی مبتنی بر هوش مصنوعی و الگوریتمهای یادگیری ماشینی نیز از دیگر ویژگیهای این دستگاه است.
در روند سنتی، هنگامی که بیمار به پاتولوژیست ارجاع داده میشود، دنبالهای از اقدامات شامل نمونهبرداری از بیمار و استخراج بافت، آمادهسازی نمونه و درنهایت بررسی نمونه توسط پاتولوژیست با استفاده از میکروسکوپ سنتی صورت میگیرد.
از آنجا که تحویل ساﻟم نمونه از اهمیت بسیاری در صحت تشخیص برخوردار است، بستهبندی و انتقال آن بسیار هزینهبر خواهد بود. ضمن اینکه تمام این فرآیند ممکن است چندروز طول بکشد.
رفع مشکلات سنتی
پویشگر دیجیتالی لام پاتولوژی، بسیاری از مشکلات اشارهشده و خطاهای انسانی در تشخیص را برطرف میکند. راهاندازی چنین سامانههایی موجب توسعه عدالت درمانی در کشور شده و مراجعات بیماران را بهشدت کاهش میدهد.
همچنین آرشیوی یکپارچه با قابلیت تشکیل پرونده سلامت و پیگیری روند درمان بیماران، به کمک مرکز ذخیرهسازی داده این دستگاه ممکن خواهد بود.