میهمان آلوده و ناسالم
شلیکِ گرد و خاک به قلبِ هوای پاک
گرد و خاک و هوای ناسالم، تقریبا در نیمی از روزهای امسال، مهمان مردم استان مرکزی بوده است.
![شلیکِ گرد و خاک به قلبِ هوای پاک شلیکِ گرد و خاک به قلبِ هوای پاک](/files/fa/news/1401/2/17/7956973_547.jpg)
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛رئیس اداره امور آزمایشگاههای اداره کل حفاظت محیط زیست استان با بیان اینکه پدیده گرد و غبار، حدود یک دهه است که کشور را درگیر کرده و با استمرار خشکسالیها شدت گرفته است، گفت: در داخل استان، حدود 3 کانون گرد و غبار عمده وجود دارد که با توجه به شدتِ وزش باد فعال میشوند.
علیرضا محرابیان با اشاره به اینکه دو مورد از این کانونهای گرد و غبار در منتهی الیه شمال شرقی (نزدیک ساوه)،شمال اراک(کویر میقان، به عنوان یکی از کانون های اصلی ) و جنوب شرقی (حوالی محلات و خمین) واقع شده اند، افزود: در دو سال اخیر، حدود 470 هکتار از این کانونها نهال کاری شده است و پیگیر هستیم تا به شرط تامینِ مالی، طرحها را ادامه دهیم و این کانونها را در استان کنترل کنیم.
او به فعال شدنِ کانونهای گرد و غبارِ خارج از کشور به ویژه در عراق و سوریه در یکی دو سال اخیر اشاره کرد و گفت: در روزهای اخیر، به شدت تحت تاثیر کانونهای خارج از کشور بوده ایم.
علیرضا محرابیان با بیان اینکه امسال، تقریبا در نیمی از روزها با پدیده گرد و غبار مواجه بوده ایم، به طوری که شاخص کیفیت هوا در وضع ناسالم قرار گرفته است،گفت: وزش باد و خیزش گرد و خاک تا یکشنبه ادامه دارد و متاسفانه، کانون خارج از کشور هم فعال شده است.
وی با اشاره به اینکه اراک در نیمه دوم سال با پدیدههای انسان ساختِ آلودگی (صنایع، ناوگان حمل و نقل ونیروگاه ) و در نیمه اول سال هم با گرد و غبار مواجه است، تاکید کرد: باید به سازگاری با شرایط موجود توجه شود؛ چراکه این موضوع، علاوه بر استان و ایران، بخشهایی از کشورهای خاورمیانه و اروپا را درگیر کرده است.
رئیس اداره امور آزمایشگاههای اداره کل حفاظت محیط زیست استان ، مدیریت منابع آبی و جلوگیری از تخریب مناطقِ مستعدِ فرسایشِ بادی را از جمله راهکارهای مقابله با پدیده گرد و غبار دانست و گفت: بیماران تنفسی، عروقی و قلبی، تا حد امکان در محیطهای باز قرار نگیرند و در صورتِ اجبار به خروج از خانه، حتما ماسک بزنند.