پخش زنده
امروز: -
نایب رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران گفت: باتوجه به کیفیت سیب ایران و استقبال بیشتر مردم هند، صادرات سیب به این کشور افزایش یافته است.
صدرالدین نیاورانی گفت: سیب ایران با توجه به کرایه حمل که برای کِشتی بین ۲ تا ۳ هزار و ۵۰۰ دلار برای هر کارخانه دارد در هند حدوداً ۶۵ سنت تا ۷۰ سنت به طور متوسط فروخته میشود با توجه به جمعیت هند که بیش از ۱ میلیارد است، طی سالهای گذشته افزایش تولید و صادرات سیب داشتیم.
او گفت: هند به دو دلیل امکان نگهداری سیب را ندارد؛ علت اول تولید کم درکشمیر است که کفاف کل کشورشان را نمیدهد و علت دوم هم نداشتن سردخانههای مجهز است که بتوانند این سیب را در مدت فصل زمستان نگهداری کنند.
او گفت: بازار قبلی واردات سیب به هند از چین بود که کیفیت سیب ایران را ندارد و همین امر موجب شده تا سیب ایران بازار هند را تسخیر کند.
نایب رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران گفت: بیشترحجم صادرات سیب از استانهای آذربایجان، زنجان و مناطق سمیرم اصفهان، دماونداست.
او با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید به کرایه حمل بار صادراتی سیب توسط کشتیها نظارت کند گفت: متأسفانه شرکتهای فورواردری هستند که کرایه ۱۵۰۰ تا ۲ هزار دلاری هر کانتیر را حتی به ۵ تا ۶ هزار دلار هم در فصل اوج صادرات میرسانند و با بالا رفتن قیمت این محصول
نایب رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران گفت: باتوجه به کیفیت سیب ایران و استقبال بیشتر مردم هند، صادرات سیب به این کشور افزایش یافته است. ما را در مقابل رقبای مان ضعیف میکند
نیاورانی گفت: متأسفانه بعضی از هندیها خودشان زرنگ و فعال هستند و داخل بازارهای ما خرید میکنند و این بار را از مرزهای ما میفرستند. بار را با کیفیت پایین میخرند و با قیمت ارزانتر و متأسفانه آن بازار ما و آن سکه کار را از بین میبرند این هست که دولت باید نظارتی کند که این صادرات توسط افراد متخصص، شرکتهای صادراتی داخلی انجام بشود.