پخش زنده
امروز: -
وزیر کشور در نوشهر: تامین زیرساختها برای توسعه بخش کشاورزی از جمله گل و گیاه که راهی تازه، اما پر رونق است، باید برنامه اول استان باشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران،دومین برنامه وزیر کشور در مازندران حضور در همایش چشم انداز توسعه استان با رویکرد رشد هشت درصدی اقتصادی است که با حضور فرمانداران، مدیران استانی و فعالان اقتصادی در سالن همایشهای فرودگاه شهدای نوشهر برگزار شد.
وزیر کشور در این همایش با بیان اینکه مازندران را مازندرانیها باید بسازند، گفت: برنامه ریزی برخی مسائل، چون اقتضای استانی دارد باید در استان انجام گیرد و حکمرانی استان محور باید در دستور کار قرار گیرد.
احمد وحیدی افزود: پیشنهاد میکنیم صندوق توسعه استانی ایجاد و از تصویب طرحهای ملی و در اختیار گذاشتن آن به استان جلوگیری شود تا با توجه به خواسته استانی طرحها تعریف شود.
او افزود: توسعه سامانهای هوشمند برای تحلیل و بررسی شرایط استان یکی از برنامههای اصلی و پیشنهاد دولت است تا چیزی مورد غفلت قرار نگیرد و اختصاص منابع به صورت متوازن انجام شود.
وزیر کشور با بیان اینکه مازندران از جمله فرصتهای مناسب برای سرمایه گذاری محسوب میشود، افزود: نبود بنگاههای بزرگ اقتصادی حتی کشور را در استفاده از فرصتهای تجاری منطقه بی بهره کرده است که مازندران هم از این موضوع رنج میبرد.
وحیدی ادامه داد: تامین زیرساختها برای توسعه بخش کشاورزی از جمله گل و گیاه که راهی تازه، اما پر رونق است، باید برنامه اول استان باشد و باید از تولید کنندگانی که با کمترین منابع به تولید میپردازند، هم از نظر تسهیلاتی و هم از نظر آسان سازی صادرات حمایت کرد.
او گفت: همه مشکلات مطرح شده قطعا در هیات وزیران پیگیری خواهد شد، اما آنچه که اهمیت دارد تلاش تولیدکنندگان و مدیران استانی است.
طرح تنفس جنگل یکی از ضعیف ترین طرح های دولتی
وزیر کشور گفت: مدیریت جنگل با طرح تنفس یکی از ضعیف ترین طرح های دولتی بود که هم دست کشور را از منابع چوبی کوتاه کرد هم بهداشت جنگل را با برداشت نکردن چوب های به زمین افتاده از بین برد.
نباید در واردات و صادرات به یک کشور وابسته باشیم
وزیر کشور در نوشهر همچنین گفت: یک کشور ممکن است به هر دلیلی برای وارد نکردن کالا ایرانی به کشورش یا صادرنکردن کالای خود به کشورمان بهانهای بیاورد و مشکل درست کنند در آن صورت کشاورز و باغدار ایرانی دچار مشکل میشود.
احمد وحیدی بر لزوم تنوع بخشی در مبادی وارداتی و مقاصد صادارتی کشور تاکید کرد و گفت: اگر صادرات و واردات ما به یک کشور وابسته شود حتما مشکل ایجاد خواهد شد.
او گفت: تولید در کشور نیز با مسیر صادرات باید عجین شود وگرنه افزایش تولید در کشور بدون در نظر گرفتن بازارهای صادراتی متنوع ایجاد مشکل خواهد کرد.
وزیر کشور گفت: در داخل کشوری کمبودی در زمینه اقلام وجود ندارد، اما متأسفانه به دلیل اختلاف قیمتها، مقداری زیادی به صورت غیرقانونی از مرزها خارج شدند که ستاد مبارزه با قاچاق کالا برخورد با آن را در دستور کار قرار داده است.
وحیدی ادامه داد: ممکن است برخیها اقلام و کالاها را نگه داشتند تا با قیمتهای جدید به بازار عرضه کنند و اگر خلاف ضابطه باشد، احتکار محسوب و با آن برخورد میشود.
اوگفت: وزارت جهادو صمت به دنبال آن هستند تا کمبودهای کالایی را جبران کنند و از نظر موجودی کالا در کشور کمبودی نداریم.
مازندران قطب تولید ۱۴ محصول کشاورزی کشور
استاندار مازندران در این همایش نیز با بیان اینکه مازندران قطب تولید ۱۴ محصول کشاورزی کشور است و ایران امنیت غذایی خود را تا حدی مدیون این استان است، گفت: برای رسیدن به صادرات چشمگیر به کشورهای همسایه توسعه زیرساختهای تجاری استان نیاز است که با بودجه محدود استانی نمیتوان به آن رسید.
سید محمود حسینی پور افزود: مازندران طولیترین استان کشور است که نیاز به خط ریلی برای وصل کردن غرب و شرق است و این موضوع به توسعه گردشگری و تجاری استان منجر خواهد شد.
او با بیان اینکه فعال کردن اقتصاد روستا مهمترین برنامه اقتصادی ما در سال جاری است، گفت: با وجود ساسیتهای نادرست در چند سال گذشته شاهد مهاجرت از روستا به شهر بودیم که ظرفیتهای مهم و استعداد جوامع روستایی کمک میکند برنامههای اقتصادی جدید اجرایی شود.
استاندار افزود: نبود پایانه صادراتی با کیفیت یکی از مشکلات اصلی در غرب استان است که در حال حاضر مشکلات صادراتی مربوط به کیوی ناشی از همین مساله است.
ایجاد مزاحمت دستگاهها در سواحل دریا
استاندار مازندران همچنین گفت: یکی از برنامههای استان برای سواحل این است که بخش خصوصی برای مدیریت سواحل وارد شود، چون دولت امکانش را ندارد.
حسینی پور افزود:بخش خصوصی آماده سرمایه گذاری است، اما دسنگاههایی هستند که مزاحمت ایجاد میکنند.
اوگفت:گفت: حل این موضوع نیاز به هدایت ستادی دارد که مجموعه اختلافات بین دستگاههای متولی به حداقل برسد تا هم سواحل مدیریت شوند و هم مردم از این سواحل استفاده کنند.
پیش از سخنرانی وزیر کشور در این نشست عبدالله مهاجر رییس اتاق بازرگانی مازندران، رضوی رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان و برخی فعالان اقتصادی از جمله قلی زاده مدیرعامل مجموعه رماک گستر هر یک به اختصار به بیان مشکلات پیش رو تولید پرداختند.
تامین سرمایه برای واحدهای تولیدی، تامین برق و گاز واحدهای تولیدی، رفع مشکلات صادرات محصولات کشاورزی و صنعتی، نبود حمایت کافی از صنایع گردشگری استان، کمبود سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی و فقدان راهکارهای دقیق خصوصی سازی از جمله مواردی بود که مدیران و فعالان بخش خصوصی در این جلسه مطرح کردند.