پخش زنده
امروز: -
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از افزایش دو برابری بودجه عمرانی وزارت میراثفرهنگی خبر داد .
سید عزتالله ضرغامی ، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس گفت: اصلیترین وظیفه این وزارتخانه حفظ میراث فرهنگی و معرفی آن به مردم است.
ضرغامی در سفر به شیراز و بازدید از مجموعه جهانی تخت جمشید با اشاره به افزایش بودجه امسال این وزارتخانه در مجلس اسلامی شورای اسلامی گفت: بودجه این وزارتخانه در حوزه تملک و دارایی ۷۸ درصد افزایش داشته است که دو برابر میانگین رشد بودجه عمرانی دولت است.
وی با اشاره به وجود ۳۵۰۰۰ بنای تاریخی در کشور گفت :هرچند این بودجه نیز برای مرمت همه آثار تاریخی کافی نیست و با این بودجه بخشی از آثار را میتوان مرمت کرد.
او با بیان اینکه بخش زیادی از تاریخ پر افتخار چند هزار ساله ایران اسلامی در استان فارس و در مسیر شیراز_ کازرون قرار گرفته است افزود: این آثار هم از جنبههای فرهنگی و هم تمدنی بسیار ارزشمند است و در دنیا شهرت دارد.
وی با تاکید بر این که آثار ثبت شده جهانی متعلق به همه دنیاست ادامه داد: بخش زیادی از صنعت گردشگری ایران، بر پایه این آثار شکل گرفته است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: معماری و مهندسی که در این آثار به کار رفته، سبب ماندگاری آنها پس از بروز حوادث زیادی در دوران گذشته شده به گونهای که امروزه بسیاری از آثار همانند روز اول برپاست.
ضرغامی گفت: برای معرفی آثار گردشگری و تاریخی ایران به مردم ایران و دنیا برنامه ریزیهای زیادی انجام داده ایم.
وی مرمت آثار را از جمله اولویتهای این وزارتخانه بیان کرد و افزود: مرمت بعضی از آثار با هزینه کم و مراقبت قابل انجام است، اما مرمت بعضی از آثار تاریخی بسیار زمان بر و پر هزینه است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران با اشاره به مرمت نامطلوب برخی آثار از جمله پایه ستونهای تخت جمشید در زمان پیش از انقلاب گفت: هم اکنون کارشناسان ما با صرف وقت و دقت و مهندسی دقیق به مرمت آثار میپردازند که این موضوع یکی از دلایل طولانی شدن مرمت است.
ضرغامی در ادامه با بیان اینکه بین ایران باستان و پس از اسلام هیچ فاصلهای وجود ندارد گفت: آثاری که در کشور میبینید سبب افتخار و مکمل فرهنگی ماست.
وی به نمایش یکتاپرستی ایرانیان در نقش برجستههای بیشاپور اشاره کرد و گفت: یکتاپرستی از دیرباز در ایران اسلامی وجود داشته و همین موضوع سبب پذیرش اسلام از سوی اجداد ما شده است.