پخش زنده
امروز: -
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از مزارع گندم استان علیه آفت سن مادر سمپاشی شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، فریدون حامدی اظهار داشت: در سال زراعی امسال هم مانند سنوات گذشته کارشناسان شبکه مراقبت مناطق زمستان گذران آفت سن غلات را مورد بازدید و رصد قرار دادند.
وی اضافه کرد: با توجه به بررسیهای دقیق و همچنین اطلاع رسانی به موقع به کشاورزان و همکاری آنها در راستای حفظ محصول و جلوگیری از کاهش عملکرد یک سوم مزارع غلات استان معادل بیش از ۲۰۰ هزار هکتار علیه آفت سن مادر سمپاشی شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه سمپاشی مزارع تا زمان تخم ریزی آفت سن مادر ادامه دارد، افزود: با حمایتهایی که از اجرای طرح جهش تولید شده همزمان با کنترل آفت سن؛ تقویت مزارع زیرپوشش این طرح هم با استفاده از کودهای ریزمغذی انجام شده است.
حامدی با اشاره به اینکه امسال قیمت کود پایه نسبت به سنوات گذشته کاهش پیدا کرد، یادآور شد: بی شک تغذیه صحیح تاثیر زیادی بر افزایش عملکرد محصول دارد لذا همواره به کشاورزان توصیه میشود در زمان مناسب و با بهره مندی از نظر کارشناسان اقدام به مصرف کود کنند.
وی اظهار داشت: بیشترین سطح مبارزه با آفت سن مادر در استان مربوط به شهرستانهای بیجار با ۶۰ هزار هکتار و سقز با بیش از ۴۰ هزار هکتار است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: در مناطقی از استان که دمای هوا بالاتر و گرمتر است آفت سن مادر تخم ریزی کرده و در این زمان سمپاشی لازم نیست.
حامدی با اشاره به اینکه آفت سن جزو آفات همگانی است و دولت وظیفه تامین سموم مورد نیاز برای مبارزه با این آفت را دارد، گفت: در هر هکتار ۳۰۰ سی سی سم مورد استفاده قرار میگیرد که هزینه آن حدود ۶۰۰ هزار ریال میشود و این مبلغ برای کشاورزان قابل تامین بوده و بی شک تاثیرگذاری آن در افزایش درآمدشان هم بیشتر است.
کردستان یک میلیون و ۱۷۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این میزان سالانه ۷۷۳ هزار هکتار آن به زیرکشت محصولات زراعی میرود و ۳۵۰ هزار هکتار آن هم آیش بوده و ۵۲ هزار هکتار را هم باغات تشکیل داده است؛ از ۷۷۳ هزار هکتار اراضی زیرکشت محصولات کشاورزی کردستان ۶۷۸ هزار هکتار آن دیم و ۹۵ هزار هکتار آن هم آبی است.