ارائه نکات روزه داری در نبض رادیو جوان
دکتر زهرا یاری متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با برنامه نبض رادیو جوان نکاتی را در مورد روزه داری افراد دارای بیماری های دیابت و فشار خون ارائه داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، دکتر زهرا یاری درباره نکات تغذیهای روزه داری برای افرادی که مبتلا به بیماری دیابت هستند، گفت: «بعضی از افراد در شرایط بیماری هم دوست دارند روزه داری را داشته باشند.
در مورد دیابت، باید بگویم که به مبتلایان به دیابت نوع یک و همین طور بیمارانی که مبتلا به دیابت نوع دو و آنهایی که انسولین دریافت میکنند، به صورت کلی توصیه میشود که روزه نگیرند.
وی افزود: اما در مورد افراد مبتلا به دیابت نوع دو که تحت درمان با دارو هستند، میتوانند که روزه داری را داشته باشند اما حتما باید در طول ماه مبارک رمضان و قبل از آن شروع به کنترل قند خونشان کنند.
خانم یاری گفت: به این افراد حتما توصیه میشود که با یک متخصص تغذیه برای اینکه رژیم غذایی مناسبی برایشان تنظیم شود، مشورت کنند که در طول ماه رمضان بتوانند هم از برکات معنوی این ماه بهره ببرند و هم به سلامت جسمیشان نه تنها آسیب نرسد بلکه اگر رژیم غذایی خوبی را در این ماه داشته باشند میتواند به کنترل قند خون و کنترل وزنشان هم خیلی کمک شود.
وی گفت: در مورد بیمارانی که مبتلا به فشار خون هستند و بیمارانی که مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی هستند، روزه داری میتواند با کاهش مصرف غذا و دریافت انرژی باعث کمک به بهبود و درمان این بیماریها شود.
وی در ادامه تصریح کرد: به خاطر اینکه هم کلسترول بد را که اصطلاحا LDL هست را میتواند کاهش دهد و از طرف دیگر کلسترول خوب خون که همان HDL است را افزایش دهد و میتواند به افراد کمک کند.در عین حال که میتواند برای سلامت این عزیزان مناسب باشد، افراد باید به تداخلات غذا و دارو و توصیههای پزشکی که بیمار باید رعایت کند، حتما توجه داشته باشند.فقط مواردی که این افراد در کنار روزه داری باید به آن توجه داشته باشند، مصرف کافی میوه، سبزیجات و کاهش دریافت نمک در افراد است و همین طور مصرف کافی مایعات در فاصله افطار تا سحر را حتما رعایت کنند.
دکتر یاری در ادامه، درباره کسانی که در ماههای بارداری هستند و اینکه در کدام یک از ماههای بارداری میتوانند روزه داری را داشته باشند و چه تغذیهای را باید رعایت کنند البته در صورتی که پزشک آنها، مجاز بداند که روزه داری داشته باشند، گفت: «در بارداری به ویژه سه ماهه دوم بارداری که معمولا پزشکان توصیه میکنند شما میتوانید روزه بگیرید، توصیه میشود که حتما خانمهای باردار وعدههای غذایی کامل را داشته باشند که نیازهای غذایی خودشان و جنینشان به صورت کامل تامین شود.
خوردن سحری یکی از این مواردی است که در خانمهای باردار باید حتما رعایت شود.
این افراد باید مصرف منابع غذایی پروتئینی مثل انواع گوشتها، حبوبات، لبنیات، غلات کامل به ویژه نانهای سبوسدار، در وعده سحری داشته باشند.
ضمن اینکه کنار وعده سحری حتما از سبزیجات استفاده شود.
دکتر یاری گفت: در وعده افطار میتوانند میوهها را استفاده کنند که ترجیح میدهیم میوه کامل باشد و نه آبمیوه و همین طور وعده غذایی افطار سبک باشد با فاصله یک ساعت سعی کنند شام را هم داشته باشند.
روزه اولیهای ما که نوجوان هستند و همین طور خانمهای باردار و سالمندان از جمله گروههایی هستند که ما معمولا توصیه میکنیم علاوه بر خوردن افطار که سبک است مثل یک سوپ یا آش کم حبوبات، یک وعده شام را هم با فاصله مناسب داشته باشند.
وعده شام میتواند یک تخم مرغ آبپز باشد، سبزیجات حتما با روغن زیتون استفاده شود و اینکه مقدار کافی مایعات به ویژه آب را فراموش نکنند.»
برنامه نبض شنبه تا چهارشنبه ساعت ۲۳:۳۰ به مدت ۱۵ دقیقه از رادیو جوان پخش میشود.