پخش زنده
امروز: -
برگزاری جشنهای گلریزان در ماه مبارک رمضان و جمع آوری کمکهای مردمی منجر به آزادی تعداد زیادی از زندانیان جرائم غیر عمد شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، مدیر کل زندانهای استان خوزستان گفت: امسال با فضاسازیهای انجام شده و اجرای برنامههای متفاوت برای برگزاری جشن گلریزان، توانستیم طیف وسیعی از مردم جامعه را در این امر خداپسندانه مشارکت دهیم.
پژمان پروین به برگزاری ۱۱ جشن گلریزان در ماه مبارک رمضان امسال در سطح شهرستانها اشاره کرد و افزود: با کمکهای مردمی جمع آوری شده میتوانیم افرادی که را به خاطر جرائم غیر عمد در زندان به سر میبرند را آزاد کنیم و به آغوش گرم خانواده هایشان بازگردانیم.
وی میزان کمکهای مردمی تعهد شده و واریز شده به حساب ستاد دیه استان را حدود ۱۰ میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد: امیدواریم با تحقق بخش مبالغ تعهد شده، بتوانیم با سرعت بیشتری این زندانیان را از بند رها کنیم و باعث خوشحالی خانوادههای زندانیان و مردم شویم.
آزادی ۴۷۷ زندانی جرائم غیر عمد در سال گذشته
پروین میگوید: سال گذشته از مسیر ستاد دیه خوزستان، ۳۷۷ زندانی جرائم غیر عمد از زندانهای استان آزاد شدند و از سایر مسیرها مانند انجمنهای حمایتی که اقدام به جمع آوری کمکهای نقدی کرده بودند، ۱۰۰ نفر دیگر آزاد شده و به آغوش گرم خانوادهها بازگشتند.
این مقام مسئول بدهی ۳۷۷ زندانی را بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد: تسویه بدهی آنها با پیگیریها و جلب رضایت شاکیها انجام شد و آزادی آنها فقط با استفاده از کمکهای جمع آوری شده خیران و نیکوکاران و برگزاری جشنهای گلریزان امکانپذیر نبود.
مدیر کل زندانهای خوزستان با تقدیر از حمایتهای دادگستری استان و دادستانهای شهرستانها و همچنین شکات، ادامه داد: با همکاریهای انجام شده، ۱۱۸ میلیارد تومان احصاء بدهی جامعه هدف پذیرفته شد و شاکیها با همت بلند و بخشیدن حق خود به مبلغ ۲۳ میلیارد تومان، ما را در این امر خداپسندانه یاری دادند.
پروین میزان آورده خانوادههای زندانیان را حدود ۶ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با هزینه حدود ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان موفق شدیم آنها را آزاد کنیم، البته یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان مربوط به بخش بیمه، صندوقهای خسارت بدنی و... بود و با مجموع تلاشها، پیگیری ها، همکاریها و مبالغ زمینه آزادی این افراد را فراهم کرد.
آزادی زندانیهای جرائم غیر عمد در گرو همکاری همه جانبه
وی میگوید: با مبلغ ۱۰ میلیارد تومان که در جشنهای گلریزان امسال جمع آوری شده در صورتی میتوانیم تعداد زیادی از زندانیان جرائم غیر عمد را آزاد کنیم که شکات، دادگستری و دادستانیها همکاری لازم را در حوزههای مربوط به خود داشته باشند.
اهمیت اشتغال، حرفه آموزی و کارآفرینی زندانیان و خانوادههای آنها
پروین گفت: پیرو فرمایشهای مقام معظم رهبری و نامگذاری امسال به عنوان "تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین"، ریاست قوه قضائیه یکی از اولویتهای ترسیمی به روسای کل دادگستریها و سازمانهای وابسته را اشتغال و حرفه آموزی زندانیان قرار داد و به تبع آن، ریاست سازمان زندانهای کشور نیز در سال ۱۴۰۱ با برگزاری شورای مدیران، ۱۰ اولویت را برای مدیران استانها تعیین کردند.
وی اولین اولویت برای زندانیان را "اشتغال، حرفه آموزی و کارآفرینی" در سطح زندانهای کشور و استان خوزستان عنوان کرد و افزود: ۷ اولویت دیگر نیز مربوط به زندانیان و خانوادههای آنها بوده که نشان دهنده اهمیت حفظ حقوق شهروندی و توجه به کرامت انسانی افراد در بند و خانوادههای آنها است.
وجود کارگاههای اشتغال برای زنان و مردان زندانی
پژمان پروین به وجود کارگاههای اشتغال در بخش مردان و زنان در سطح زندانهای خوزستان اشاره کرد و ادامه داد: در بخش زندانهای بانوان کارگاههای حرفهای خیاطی، معرق کاری، تولید صنایع دستی، تسبیح سازی و... وجود دارد، بطوریکه تولید تسبیح در حال تبدیل شدن به یک نماد است تا بتوانیم علاوه بر فروش در استان، به سایر نقاط کشور صادر کرده و آنها را برای مددجویان به فروش برسانیم.
اشتغالزایی برای جامعه محکومان
این مقام مسئول هدف از این اقدامات را اشتغالزایی برای جامعه محکومان عنوان کرد و گفت: در این رابطه زندان ماهشهر را به عنوان آزمایشی مدنظر قرار دادیم و مقرر شده در ۳ ماه اول امسال، ۲۰ درصد افزایش اشتغال داشته باشد، ضمن اینکه در ۶ ماه اول یعنی تا شهریور ماه سال ۱۴۰۱ باید به ۳۰ درصد و در نیمه دوم امسال به ۵۰ درصد برسد و محقق شود.
به گفته پروین؛ زندانیان در ازای فعالیت و کاری که انجام میدهند به صورت ماهانه حقوقی دریافت میکنند و به حساب شخصی آنها واریز میشود.
واریز درآمد زندانیان به حساب خانواده هایشان
وی میگوید: پیش از این چرم دوزی در زندانها به صورت دستی انجام میشد، اما با تهیه ۲ دستگاه چرخ صنعتی، این صنعت در حال تبدیل شدن به یک نماد است و اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده تا مددجو حین تحمل حبس و کیفر، علاوه بر آموزش حرفه، با واریز مبالغی به حساب خانواده خود، نیازهای آنها را تامین میکند و تنبلی بر وی چیره نمیشود.
به عقیده پروین؛ با گرفتار شدن سرپرست خانواده در زندان، شیرازه خانواده از هم میپاشد و تامین مخارج و تسویه بدهیها با سختی انجام خواهد شد.
انجام ۲۰۰ بازدید از زندانهای خوزستان
مدیر کل زندانهای خوزستان به انجام ۲۰۰ بازدید میدانی از زندانهای استان از آبان ماه سال ۱۳۹۹ تا پایان سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: هدف از این بازدیدها، جویا شدن از مسائل و مشکلات این جامعه است، زیرا تا زمانیکه به صورت حضوری با آنها گفتگو نشود، نمیتوان به صحبتهای کارشناسان، روسای زندانها و معاونان آنها اعتنا کرد.
بیشتر بخوانید: ماه مبارک رمضان، بهارِ آزادی زندانیان جرائم غیر عمد
وی افزود: باید بدانیم دغدغههای زندانیان در کدام زمینه از جمله؛ تغذیه، مددکاری، بهداشت و درمان، رسیدگی به امور بهداری، اشتغال، مشکلات خانوادهها، محل زندان و... قرار میگیرد و رفع آنها فقط با شناخت مشکلات و برنامه ریزی منسجم محقق خواهد شد.
پروین انجام بیش از ۲۳ هزار متر کاشیکاری و سنگکاری در زندانهای استان را حاصل بازدیدها از زندانها برشمرد و ادامه داد: همچنین ۱۵ هزار و ۲۵۰ متر فضای فیزیکی در محلها آماده سازی شده و به زودی به بهره برداری میرسد و به فضای زندانها اضافه خواهد شد.
فرزندان زندانیان حق ترک تحصیل ندارند
وی میگوید: توجه به تحصیل فرزندان زندانیان و جلوگیری از بازماندگی از تحصیل آنها از دیگر موارد مورد تاکید است و هیچ فرزندی حق ترک تحصیل به دلیل مشکلات را ندارد.
پروین به تهیه و اهدای حدود ۶۰ دستگاه تبلت به فرزندان زندانیان اشاره و اضافه کرد: حدود ۹۵ درصد افراد گرفتار در بند تحصیلات دیپلم و کمتر از دیپلم و فقط ۵ درصد آنها تحصیلات دانشگاهی دارند.
مدیر کل زندانهای خوزستان گفت: وقتی پژوهشها نشان میدهند که میان میزان تحصیلات و ارتکاب جرم، رابطه مستقیمی وجود دارد، تلاش میکنیم فرزندان آنها به تحصیلات خود ادامه دهند و از خانوادهها نیز خواهشمندیم با مطرح کردن مشکلات آموزشی، از ترک تحصیل فرزندان خود جلوگیری کنند.
انجام ۷۷۰ دیدار با خانوادههای زندانیان در خوزستان
وی به انجام ۷۷۰ دیدار با خانواده زندانیان خوزستان با حضور روسای زندان ها، مدیران عامل انجمن حمایت از زندانیان، رئیس ستاد دیه استان و ... در سال گذشته اشاره کرد و افزود: همچنین ۲ مجموعه جهیزیه برای فرزندان جامعه هدف تهیه و اهدا شد، ضمن اینکه با تهیه جهیزیه، ۲۷ فرزند زندانی را راهی خانه بخت کردیم.
پروین با اشاره به ۳ مرحله میزبانی از فرزندان ساعی با هدف ادامه تحصیل و ایجاد انگیزه برای سایر فرزندان و خانوادههای زندانیان جهت کسب موفقیت ادامه داد: این افراد موفق شده اند در زمینه هنر، حفظ و قرائت قرآن، ورزش رتبه کسب کنند یا در مدرسه شاگرد اول، دوم و سوم شوند.
این مقام مسئول بازسازی، تعمیر، کاشی کاری منازل مسکونی و... را از دیگر خدمات ارائه شده به خانوادههای زندانیان و در پس بازدیدها با آنها برشمرد و گفت: وقتی فرد زندانی بداند که خانواده اش در آرامش به سر میبرند، آرامش روحی پیدا کرده و تحمل حبس و دوری از خانواده برای وی آسانتر میشود.
به گفته پژمان پروین؛ در سال گذشته ۱۳ هزار و ۵۰۰ خدمات با صرف ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار از جمله؛ اهدای بُن رفاهی، بسته معیشتی و ... به خانواده زندانیان استان خوزستان ارائه شده است.