پخش زنده
امروز: -
شرکت بزرگ سازنده هواپیماهای بدون سرنشین چین، فروش پهپاد به روسیه و اوکراین را متوقف کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی آسیا تایمز، در تازهترین اقدام چین در خصوص تهاجم روسیه به اوکراین، شرکت سازنده هواپیماهای بدون سرنشین چینی موسوم به دیجیآی فروش محصولات خود را در هر دو کشور به حالت تعلیق درآورد. این شرکت مستقر در شنژن بزرگترین سازنده هواپیماهای بدون سرنشین در جهان است.
این اقدام، شرکت دیجیآی را به اولین شرکت بزرگ چینی تبدیل میکند که فعالیت خود را در هر دو کشور روسیه و اوکراین متوقف میکند، در حالی که غرب روسیه را محکوم و تحریم کرده است، اما چین تاکنون با وجود اتحاد خود با مسکو، عمدتاً در حاشیه ایستاده است.
شرکت دیجیآی در بیانیهای در ۲۶ آوریل، اعلام کرد تمام فعالیتهای تجاری خود را در روسیه و اوکراین به حالت تعلیق در میآورد.
شرکت دیجیآی در بیانیه دیگری، اعلام کرد محصولات خود را به مشتریانی که به وضوح قصد استفاده از آنها را برای مقاصد نظامی یا کمک به تغییر آنها برای مصارف نظامی دارند، نمیفروشد و هرگز استفاده از محصولات خود را برای آسیب رساندن نمیپذیرد.
علاوه بر این، باربارا استلزنر، سخنگوی اروپایی دیجیآی، در بیانیهای جداگانه اعلام کرد موضع این شرکت "این است که درباره هیچ کشوری اظهارنظر نکند، بلکه در مورد اصول خود اظهار نظر کند. "
او همچنین افزود: "این شرکت از استفاده از پهپادهای خود به منظور آسیب رساندن متنفر است و این شرکت فروش خود را در روسیه و اوکراین به حالت تعلیق در میآورد تا اطمینان حاصل شود که هیچ کس از پهپادهای ساخت این شرکت در جنگ استفاده نمیکند و چنین استفادههایی برخلاف اصول ما است. "
شایان ذکر است دیجیآی پهپادهای کوچکی هستند که معمولا برای فیلمبرداری هوایی و عکاسی استفاده میشوند. با این حال، پهپادهای ساخت این شرکت به شدت توسط روسیه و اوکراین برای شناسایی، ردیابی توپخانه، تک تیراندازی و کمین استفاده میشود.
ماه گذشته، میخائیلو فدوروف، معاون نخست وزیر اوکراین، تصاویری از پهپاد منتشر کرد در جایی که به نظر میرسد پشت یک ون باشد. او همچنین گفت که اوکراین دو هزار و ۳۷۲ کوادکوپتر و ۱۱ هواپیمای بدون سرنشین نظامی به قیمت شش میلیون و هشتصد هزار دلار خریداری کرده است.
بر اساس گزارش ها، واحد ویژه شناسایی هوایی ارتش اوکراین از کوادکوپترها برای بیرون راندن نیروهای روسی استفاده کرده است.
چنین وضعی میتواند روسیه را مجبور به تسریع طرحهای داخلی خود برای فناوریهای حیاتی کند، اما با توجه به وضع اقتصادیاش، ممکن است نتواند اهداف خود را دنبال کند و به چین اهرم جدیدی بر روسیه، بهویژه از نظر منابع طبیعی عظیم و صنایع نظامی بدهد.
در نهایت، چین خود را به عنوان یک بازیگر مستقل در رابطه با جنگ در اوکراین میبیند. خواه برای حفظ تعادل علیه آمریکا در اروپا، حفظ دسترسی به بازارهای سودآور غربی یا تحکیم موقعیت فزاینده خود در مشارکت راهبردی پکن با مسکو.
میتوان انتظار داشت که چین بی طرفی ضعیف و گزینشی خود را حفظ کند که ناشی از منافع شخصی پکن است.