پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیته علمی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه اختلاف نظر فقهی بین مراجع، طبیعی است گفت: یکی از مواردی که باعث اختلاف نظر میشود رویت هلال ماه با ابزار است که برخی از مراجع آن را معتبر نمیدانند و میفرمایند رویت حتما باید با چشم عادی باشد.
حجتالاسلام علیرضا موحدنژاد در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: در چند سال اخیر بسیاری از مراجع رویت با ابزار را معتبر دانسته اند و آنهایی هم که رویت با چشم عادی را معتبر میدانند دلایل خودشان را دارند که این موضوع مسالهای فقهی است و ممکن است در هر مبحثی پیش بیاید.
وی در پاسخ به اینکه آیا امسال به دلیل اینکه ماههای رجب و شعبان ۳۰ روز بوده است بنابراین ماه رمضان ۲۹ روزه میشود، گفت: میان منجمان معروف است که چهار ماه پی در پی میتواند ۳۰ روزه باشد و ۳ ماه ۲۹ روزه، بنابراین هیچ دلیلی نمیتواند باشد که بگویند این ماه رمضان، ۲۹ روزه خواهد بود.
حجتالاسلام موحدنژاد اضافه کرد: باتوجه به تجربیات سالهای قبل، این هلال شبیه هلال شوال سال گذشته است که کارشناسان قدری سخت آن را رویت کردند.
وی گفت: به هر حال دریافت چند گزارش از نقاط مختلف کشور برای ما مسجل میکند که اول ماه شوال است.
آقای موحدنژاد با بیان اینکه گاهی میشنویم برخی اعتراض میکنند که چرا برخی کشورهای همسایه هلال را میبینند، اما ما با این همه دوربینهای پیشرفته نمیتوانیم هلال اول ماه را ببینیم، افزود: مساله این است که برخی اعلام دقیق دارند، ولی برخی اعلامها دقیق نیست که متاسفانه در اغلب کشورهای اسلامی اینگونه است و با دریافت چند گزارش نامعتبر اول ماه را اعلام میکنند در حالی که در کشور ما چند گروه رصد وجود دارد و توهم یا رویت ماه را بررسی میکنند.
رئیس کمیته علمی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: ما با تمام دقت تلاش میکنیم تا توهم رویت نداشته باشیم و همه دنیا هم میدانند که رصد ما کاملا علمی و دقیق است.