پخش زنده
امروز: -
استان خوزستان حدود ۲۰ درصد امنیت غذایی را دارا است؛ و راندمان آبیاری در استان نصف کشور و حدود ۲۴ درصد است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، معاون اقتصادی استاندار خوزستان گفت: یکی از مهمترین موضوعاتی که باید دنبال کنیم این است که مصرف بهینه آب نداریم و راندمان آبیاری در استان نصف کشوری است.
آقارضا فتوحی افزود: خوزستان ۴.۶ میلیون هکتار وسعت دارد و فقط ۱.۳ میلیون هکتار از آن کشت میشود و حدود ۴۰ درصد از منابع آب کشور در استان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان گفت:یکی از مهمترین موضوعاتی که باید دنبال کنیم این است که مصرف بهینه آب را نداریم و راندمان آبیاری در استان نصف کشوری است. یعنی کشور حدود ۳۸ تا ۴۰ درصد است، اما استان خوزستان حدود ۲۴ درصد و حدودا نصف است.
فتوحی تصریح کرد: در اولین اقدام، باید راندمان آبیاری را بالا ببریم، چون مسئله آب برای خوزستان بسیار مهم است و آب و هوای گرمی دارد و گرمای تابستان استان با جاهای دیگر قابل قیاس نیست و، چون نقشی هم در امنیت غذایی دارد ما باید راهکاری را برای مدیریت این مساله لحاظ کنیم تا بتوانیم اثرگذاری مناسبی را داشته باشیم.
وی افزود: مهمترین راهکاری که به ذهن بنده میرسد توجه به معیشت کشاورزان، روستاییان، تولیدکنندگان و مراکز تولید ما است که وزارت جهاد کشاورزی، سازمان آب و برق و مجموعه عوامل دولت در حال پیگیری هستند که بتوانند کمک کنند و اثر گذاری لازم را داشته باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان تصریح کرد: دومین راهکار، رعایت حق آبه در پایین دست و بالادست است و همه اینها را از سازمان آب و برق میخواهیم. مثل استانهای دیگر مانند استان ایلام، لرستان و چهار محال و بختیاری در بحث حق آبه باید کاری کنیم که بتوانیم اثر گذاری لازم را داشته باشیم.
فتوحی عنوان کرد: قبل از اینکه به بخش کشاورزی توجه کنیم اولین فاکتور ما آب شرب روستاییان ما است و آب شرب در اولویت قرار دارد.
وی افزود:در بحث آب دام، دامپروری، گاومیش و احشامی که داریم در جلسه جهاد کشاورزی مطرح کردیم که اصولی مسایل را پیگیری کنند.
بیشتر بخوانید:کاهش خسارت به کشاورزان خوزستانی با رعایت الگوی کشت
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان گفت: بحث سوم شامل کشتهایی هستند که به آب کمتری نیاز دارند. اگر در منطقه کرخه مشکل داریم و در حوضه کارون کمتر یا اصلا مشکلی نداریم، بنابراین باید توجه کنیم و این موضوع را پیگیری و کشتهایی که کم آب هستند را جایگزین کنیم. محصولات پر آب مثل برنج را کشت نکنیم و مطمئن هستم سازمان آب و برق این مسئله را پیگیری خواهد کرد.
فتوحی افزود: ما باید ورودی و خروجی آبهایی که وارد استان میشود را رصد کنیم.