استاندار خراسان رضوی:
برای حل مشکلات باید مساله محور و مزیت محور گام برداریم
استاندار خراسان رضوی گفت: برای حل مشکلات باید مساله محور و مزیت محور گام برداریم.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری جمعه شب در نشست صمیمانه با فعالان اقتصادی استان، افزود:
این استان از مزایا و مسائلی برخوردار است که باید آنها را بدانیم، برجسته سازی و اولویت بندی و براساس آنها عمل کنیم.
وی دو مزیت شاخص استان را برخورداری از سرمایه انسانی خلاق و سرمایه مادی دانست و گفت: برای اتصال این ۲ مزیت به شرکتهای دانش بنیان نیاز است تا از نبوغهای فکری بهره گرفت و مسایل استان را حل کرد.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه باید با برنامه ریزی بخشهای مختلف را بسیج کرد، افزود: هدف اصلی شکل گیری قرارگاه مشترک حمایت و پشتیبانی از فعالیتهای اقتصادی، ایجاد هماهنگی و هدایت این فعالیتها در مسیر اهداف مشخص است.
نماینده عالی دولت در خراسان رضوی گفت: همان طور که برای بنگاههای اقتصادی، وظیفه اجتماعی تعریف کرده ایم؛ میتوانیم برای آنان وظیفه دانش بنیانی نیز تعریف کنیم چرا که همه واحدها میتوانند تولیدات و ارایه خدمات خود را متناسب با فناوری روز ارایه دهند.
نظری با تاکید بر لزوم رسیدن به یک مفاهمه مشترک بین بخش حاکمیتی و بخش خصوصی فعالیتهای اقتصادی در خراسان رضوی، افزود: بهره گیری از سرمایههای در اختیار و ساماندهی آنها و همچنین توجه به نقاط لازم برای تعمیم دادن دانش بنیان شدن بسیار حایز اهمیت است.
تلاش پارک علم و فناوری خراسان رضوی برای افزایش سهم از کیک اقتصادی کشور
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: باید تلاش کرد به حوزه فناوری در استان ضریب داد؛ از سوی دیگر، چون خراسان رضوی در حوزه آی. تی و آی. سی. تی ظرفیت بالایی دارد میتوان از این بخش به عنوان عصای دست استان برای رسیدن به اهداف فناورانه در صنایع مختلف بهره گرفت.
مسعود میرزایی افزود: پارک علم و فناوری خراسان رضوی در تلاش است تا برای افزایش سهم خود از کیک اقتصادی کشور و نقشش در تولید ناخالص داخلی و اقتصاد کلی از نظرات بخش خصوصی در اتخاذ تصمیماتش بهره گیرد.
وی اضافه کرد: در این راستا به زودی تفاهم نامهای بین پارک علم و فناوری خراسان رضوی و مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان به امضا میرسد تا بتوان مفاهیم دانش بنیانی را به صنایع غذایی و صنایع کشاورزی رسوخ داد.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: این پارک، سامانه هوشمند آنلاین یا اپلیکیشنی را طراحی کرده است که در آن همه تخصصهای شرکتهای دانش بنیان تحت تکفل پارک درج شده تا صاحبان صنایع و بنگاههای اقتصادی بتوانند نیاز فناورانه مرتبط با تولید خود را در این سامانه احصا کرده و به آن متصل شوند که به زودی از این سامانه رونمایی میشود.
میرزایی رصد همه ظرفیتهای مرتبط با پارک، احصای نقاط قوت و ضعف و تلاش برای مرتفع کردن آنها، بررسی مراکز رشد در شهرستانها به منظور هماهنگ سازی آنها برای توسعه، تقویت ارتباط با تشکلها و انجمنهای ذیل پارک، احصای محورهای مغفول مانده و تدوین یک برنامه راهبردی برای پیگیری آنها در عرصه صنایع معدنی و صنایع غذایی را از اقدامات این نهاد طی ۲ ماه گذشته برشمرد.
وی ادامه داد: در راستای عمل به شعار سال در حوزه "تولید دانش بنیان و کارآفرین" بازنگری در خصوص راهبردهای پارک علم و فناوری خراسان رضوی انجام گرفته است تا بتوان اقدامات این نهاد هماهنگ با منویات رهبر معظم انقلاب باشد.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی به تدبیر استاندار مبنی بر توسعه اقتصاد دانش بنیان در قالب راه اندازی قرارگاه اقتصاد دانش بنیان اشاره و بیان کرد: در این راستا قرار است ۶ پردیس تخصصی با موضوعات صنایع معدنی، صنایع خلاق، گردشگری، زیارت، راه و شهرسازی و آی. تی شکل گیرد.
میرزایی افزود: آماده هر نوع همکاری با فعالان بخش خصوصی برای نفوذ دانش و فناوری در عرصههای اقتصادی، کمک به دانش بنیان شدن صنایع و گسترش مراکز تحقیق و توسعه، حمایت از شرکتهای زایشی فناور و دانش بنیان شدن آنها هستیم.