پخش زنده
امروز: -
سرپرست معاونت میراثفرهنگی، ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی گفت: پرونده ثبتی شیرینی سنتی گوشفیل ویژه ماه مبارک رمضان، به زودی در فهرست میراثفرهنگی ناملموس ملی ثبت میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی_ گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی، محسن کریمی با بیان اینکه " گوش فیل" در ماه رمضان به هنگام افطار خورده میشود، گفت: شناخت خواص موادغذایی سالم و طبیعی، هنر آشپزی سنتی، توجه به سلامتی اعضای خانواده و بسیاری از دیگر عناصر ارزشمند گذشته است که بخش عمدهای از میراث فرهنگی ناملموس یا معنوی غذایی ما را در گذشته تشکیل میداده است.
سرپرست معاونت میراثفرهنگی، ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی همچنین با اشاره به اینکه بعضی از غذاهای سنتی و فرهنگ غذایی استان در حال فراموشی است و میراثفرهنگی در نظر دارد آنها را در فهرست ملی کشور ثبت کند، گفت: قبل از این برخی غذاها و شیرینیهای سنتی استان مانند جوزغند نراق، مهارت و فن تهیه و پخت فتیروکسمه، شیوه سنتی پخت حلوای تبق ابراهیمآباد در فهرست ملی ثبت شده است.
شیرینی گوشفیل اراک که بهدلیل نوع پخت و مواد اولیهاش بسیار ترد و خوشمزه است در کنار دوغ محلی میتواند خوشمزهترین ترکیب عصرانۀ شما باشد. به همین خاطر سوغات اراک را نباید بدون گوشفیل آن فراموش کرد.
تاریخچه و قدمت گوش فیل
نقل است ناصرالدینشاه با همراهانش در سفری به اراک میآیند. شاه در برج شیشه که الان دیگر اثری از آن نیست اتراق میکند. ورود او به اراک مصادف با شب اول ماه رمضان بوده. شاه در کنار همه غذا و میوههای محلی، شیرینی میبیند بیضی شکل که قسمتی از آن کشیدهتر شده، به خنده میگوید: "این بهواقع چیزی شبیه به گوش فیل است. " او که قبلا سابقه سفر به هند داشته از درباریان میخواهد برایش قلم و کاغذ بیاورند و عکس گوش فیل را برای قناد میکشد و میگوید برای فردا به این شکل برای شاه درست کند. قنادباشی روز بعد به همان شکل خمیر را با دست فرم میدهد و شیرینیاش را به شکل «گوش فیل» درمیآورد و سرخ میکند. ناصرالدین شاه با دیدن شیرینی به قناد انعام خوبی میدهد و از آن به بعد در اراک در کنار شیرینیهای دیگر گوشفیل هم تهیه میشود.