پخش زنده
امروز: -
آیت الله سید محمود ترابی، مؤسس مدرسه علی بن موسی الرضا (ع) قم، عضو شورای حوزه علمیه استان سمنان و امام جمعه اسبق دامغان دارفانی را وداع گفت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان ، آیت الله سید محمود ترابی، بامداد امروز پنجشنبه در سن ۸۲ سالگی و در دامغان دارفانی را وداع گفت.
اطلاعیه مراسم وداع با پیکر عالم ربانی و نیز تشییع و خاکسپاری وی به زودی اعلام خواهد شد.
آیت الله سید محمود ترابی، شاگردان زیادی را در حوزه های علمیه استان های سمنان و قم تربیت کرد.
این روحانی وارسته در ۲۲ تیر ۱۳۱۹ شمسی دیده به جهان گشود. وی فرزند مرحوم حجت الاسلام حاج آقا سید حسین ترابی است و پدرش در شمار عالمان دینی، واعظی مشهور و سرپرست و مدرس حوزه علمیه دامغان بود.
این عالم جلیل القدر پس از تحصیلات ابتدایی در ۱۳۳۴ شمسی وارد حوزه علمیه دامغان شد و دروس مقدماتی و لمعتین را نزد پدر و حضرات آیات: محمد رضا خدایی، تقی قادری، و گل محمد نصیری فرا گرفت و در ۱۳۴۳ شمسی رهسپار قم شد و سطح عالی را در محضر حضرات آیات مصطفی اعتمادی، جعفر سبحانی، حسین نوری همدانی، محمد فاضل لنکرانی، سید محمد باقر سلطانی، علی مشکینی و ابوالقاسم خزعلی به پایان رساند. آنگاه به مدت ۷ سال در حوزه درس خارج فقه و اصول حضرات آیات مرتضی حایری، سید محمد محقق داماد و محمدرضا گلپایگانی شرکت کرد.
او از ۱۳۵۸ شمسی در حوزه علمیه دامغان و از ۱۳۶۵ شمسی در دانشگاه آزاد اسلامی دامغان به تدریس پرداخته است. وی از آیت ا... العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره) اجازه نقل حدیث و از حضرات آیات امام خمینی (ره)، سیدابوالقاسم خویی (ره)، سید محمدرضا گلپایگانی (ره)، محمد علی اراکی (ره)، محمد فاضل لنکرانی (ره)، ناصر مکارم شیرازی، سید علی خامنه ای، محمدتقی بهجت (ره) و لطف ا... صافی گلپایگانی اجازه حسبیّه دارد.
مقالههایی در زمینه دشمن شناسی، آسب شناسی، طهارت اهل کتاب و تقریرات درس اصول و فقه از آثار اوست.
ترابی در دوران مبارزه علیه رژیم پهلوی با اجرای برنامههای تبلیغی، پخش اطلاعیههای امام (ره)، شرکت در راهپیماییهای متعدد مانند ۱۱ محرم ۱۳۵۷ شمسی و حمایت از آیت ا... ابوالقاسم خزعلی و دیگر روحانیون که به دامغان تبعید شده بودند، به فعالیت پرداخت و به وسیله نیروهای ساواک بازداشت شد.
تشکیل کمیته انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ شمسی و رسیدگی به امور مردم و موقوفات از دیگر فعالیتهای او بود.
وی در دوران دفاع مقدس به تبلیغ برای کمک و اعزام نیرو به جبههها پرداخت و خود نیز بارها در جبههها حضور یافت. ترابی در سال ۱۳۷۰ شمسی به امامت جمعه دامغان منصوب شد.
وی از ۱۳۵۷ مسئولیت حوزه علمیه برادران و خواهران را برعهده گرفت و از ۱۳۷۰ ریاست هیئت امنای حسینیه حضرت ابوالفضل (ع) را عهده دار شد.
کتابخانه و دفتر نشر این حسینیه خدمات بسیاری رابه افراد اهل مطالعه و تحقیق ارائه داده است. او از اعضای هیئت موسس صندوق قرض الحسنه قائم و صندوق قرض الحسنه وحدت است.
احداث حوزه علمیه در قم و دامغان، مسجد میرزا داوودی، کتابخانه مسجد جامع، تاسیس حوزه علمیه خواهران در شهر امیریه، همکاری موثر در احداث حوزه علمیه علی بن موسی الرضا (ع) شهر مقدس قم، ساخت مصلی، رسیدگی به اختلافات مردم، دستگیری از مستمندان و ساخت خانه برای محرومین از خدمات اجتماعی اوست.
وی پدر شهید سید محمد علی ترابی است که در سال ۱۳۶۳ شمسی در پانزده سالگی به شهادت رسید.