پخش زنده
امروز: -
سال ۱۴۰۰، یکهزار و ۴۷ نسخه خطی و چاپ سنگی از سوی واقفان به مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی اهدا شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی گفت:در سال گذشته ۳۹۱ نسخه خطی به ارزش تقریبی ۸۹۵ میلیون تومان و ۶۵۶ نسخه چاپ سنگی به ارزش تقریبی ۱۷۶ میلیون تومان به مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی اهدا شده است.
حسن آبادی افزود: دوره زمانی نسخ خطی اهدا شده مربوط به قرن ۹ تا ۱۴ هجری قمری است که موضوعاتی با محوریت ادعیه، ادبیات، علوم غریبه، اصول فقه، عقاید، اخلاق و اخبار را در بر دارد.
وی با اشاره به نسخه خطی «حق الیقین» کتابت شده در قرن ۹ و قرآن کتابت شده در قرن ۱۰ هجری قمری به عنوان قدیمیترین نسخه اهدایی این مجموعه افزود: در میان مجموعه اهدایی قرآن خطی کتابت شده به سال ۱۱۰۷ ه. ق وجود دارد که ارزش تقریبی آن ۱۴۳ میلیون تومان برآورد شده است.
مدیر مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی ، «انصاب النواصب»، «التعجب فی الامه»، «صحیفه سجادیه»، «قرآن طوماری»، «شرف نامه عطار» را از جمله دیگر نسخههای کم نظیر اهدا شده در سال گذشته برشمرد گفت: قدیمیترین نسخه چاپ سنگی در مجموعه اهدایی سال ۱۴۰۰ قرآن چاپ سربی به تاریخ ۱۲۵۸ است که از سوی خانواده مرحوم حاج حسین نیکوبذل راد به این مرکز اهدا شده است.
حسن آبادی ، صحیفه سجادیه چاپ شده به تاریخ چاپ ۱۲۶۷ اهدایی حجه الاسلام سید ابراهیم میرباقری و نسخه تحفه المجالس چاپ شده به تاریخ ۱۲۷۶ اهدایی از طرف مرحوم سیدرضا موسوی را از دیگر نفایس این مجموعه برشمرد.
وی افزود: «الحاشیه» مسعود نفتازانی چاپ شده به سال ۱۲۹۶ قمری اهدایی یوسف فاضلی، «تحفه الملوک» چاپ شده به سال ۱۲۷۴ قمری، «حل معما در آداب حدوث مرض وبا» چاپ شده به سال ۱۲۸۴ قمری و «معراج السعاده» احمدنراقی چاپ شده به سال ۱۲۶۸ اهدایی خانواده مرحوم دبستانی و «زادالمعاد» علامه مجلسی چاپ شده به سال ۱۲۸۳ قمری اهدایی آیتالله حجت خراسانی از دیگر نفایس این مجموعه است.
مدیر مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی گفت: واقفانی نیکدل حسنآبادی از خانواده مرحوم علی دبستانی، آیتالله حجت هاشمی خراسانی، سید محمد موسوی کمرکلاهی، سیدمحسن و سیداصغرهاشمی، اکرم یوسفی، مرتضی محامی، خانواده مرحوم نیکوبذل راد، سید محمد حسین میرباقری و هیات امنای مسجد فشاررود به عنوان واقفانی هستند که بیشترین اهدایی نسخ خطی و چاپ سنگی را طی سال ۱۴۰۰ به مرکز نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی داشتهاند.