پخش زنده
امروز: -
متخصصان بزرگترین شرکت دانش بنیان تولید سامانه های ضد سرمازدگی کشور در ارومیه، برای جلوگیری از بروز خسارت به باغداران و بهبود شاخص های اقتصاد کشاورزی، امسال تولید یک هزار دستگاه تجهیزات ضد سرمازدگی را هدف گذاری کرده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکزآذربایجان غربی این شرکت نخستین مجموعه دانش بنیان کشور است که از سال 1394 تولید سامانه های ضد سرمازدگی باغات و مزارع را آغاز کرده است و از سال 1398 موفق شد در زمره شرکت های دانش بنیان نقش آفرین شود.
آقای جمیل عباس نژاد دانش آموخته دکترای نیومتریال یا متالوژی، عضو هیات علمی دانشگاه فنی و حرفه ای ارومیه، موسس این شرکت دانش بنیان است .
استاد دانشگاهی که اشتغال آفرینی برای دانش آموختگان کشور به موازات کمک به اقتصاد کشاورزی و جلوگیری از بروز خسارت به باغداران از دغدغه های اصلی اش بوده و توانسته است در این مدت فرصت اشتغال و تولیدی مبتنی بر دانش برای بیش از 30 نفر ازجمله، جمعی از دانشجویان پیشین خود را فراهم کند.
آقای عباس نژاد می گوید در این مجموعه تاکنون پنج سامانه ضد سرمازدگی هوشمند با قابلیت جابجایی هوا برای سرمازدگی تشعشعی و انتقالی ، زه کشی هوا و پخش بخار گرم و مواد حرارت زا برای زمین های تخت ، شیبدار ، دره ها و نقاط پست تا 12 هکتار ساخته شده است.
جت فن، چاهک معکوس، وین ماشین، دستگاه موبیل یا سیار و فوکرترمال 5 سامانه ای هستند که برای طراحی و ساخت آنها با دانش فنی بومی شده از متخصصان علومی چون ساخت و تولید، برق و الکترونیک، متالوژی، و فناوری اطلاعات استفاده می شود.
این تجهیزات هوشمند قادر است کلیه اطلاعات لازم در زمینه باغبانی، زمین، تغییرات جوی، اقلیمی و محیطی را دریافت و در اختیار باغدار و اتاق کنترل قرار دهد.
آقای بهرامی یکی از کشاورزان پیشرو در ارومیه که مدتی است از دستگاه جت فن در باغ خود استفاده می کند شعاع موثر این دستگاه را 200 متر عنوان کرد و گفت پس از عبور از این شعاع و ورود به باغ همسایه، آثار سرمازدگی به وضوح مشخص می شود.
آقای عباس نژاد قیمت تجهیزات ضد سرمازدگی این شرکت دانش بنیان را 10 تا 20 درصد محصولات مشابه خارجی عنوان کرد و گفت ؛ بازگشت سرمایه این تجهیزات یکساله برآورد می شود.
مدیر این مجموعه معتقد است برای جلوگیری از خسارت ها و ورود این تجهیزات به چرخه مقابله با سرمازدگی محصولات باغی، توانمندسازی کشاورزان با اعطای تسهیلات مکانیزاسیون و تامین زیرساخت ها از جمله برق با کمترین دوندگی های اداری لازم و ضروری است.
برای مبارزه با سرمازدگی باغات روش های مختلفی وجود دارد و در غیاب این تجهیزات، کشاورزان روشن کردن آتش و راه انداختن دود را انتخاب می کنند که سازمان های بین المللی آنها را منسوخ می دانند.
سرمازدگی باغات، همه ساله میلیاردها تومان به اقتصاد کشاورزی کشور خسارت وارد می کند و بیمه محصولات کشاورزی نیز نمی تواند در برابر خسارت های وارده به کشاورزان جوابگو باشد.
آقای برومند معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی فروردین امسال در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما برآورد های اولیه خسارت های سرمازدگی در کشور را 40 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت ؛ بررسی های اولیه نشان می دهد بیش از 450 هزار هکتار از باغات کشور در 14 استان از سرمازدگی بهاره خسارت دیده که خسارت قابل ملاحظه ای است.
تجهیزات ضد سرمازدگی این شرکت دانش بنیان در ارومیه نمونه ای از تاثیر یک تولید دانش بنیان در بهبود اقتصاد کشاورزی است و در صورت حمایت، این مجموعه قادر است در سال تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین، بالاترین ظرفیت اسمی خود یعنی یک هزار دستگاه سامانه ضد سرمازدگی باغات تولید کند.
حالا این گوی و این میدان، باید دید متولیان امر چگونه از لحظه لحظه امسال برای افزایش سهم شرکت های دانش بنیان در رونق اقتصاد ملی استفاده می کنند.