پخش زنده
امروز: -
بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در حالی امسال در محل مصلی امام خمینی (ره) تهران برگزار شد که بخش صنایعدستی و حضور هنرمندان رشتههای مختلف جلوه دیگری به این نمایشگاه بخشیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این نمایشگاه که تا پس فردا (۹ اردیبهشت) ادامه دارد، از ساعت ۱۷:۳۰ الی ۲۳:۳۰ میزبان علاقهمندان به قرآن کریم است و در بخشی از این نمایشگاه سالن بزرگی به هنرمندان صنایعدستی اختصاص یافته است که هنرمندان رشتههای مختلف از جمله رشتههای مرتبط با هنرهای قرآنی در این نمایشگاه حضور دارند و به معرفی این رشتههای زیبای هنری میپردازند.
معرفی رشتههای مختلف صنایعدستی، برگزاری کارگاههای زنده و نیز آموزش رایگان به بازدیدکنندگان خصوصا کودکان و نوجوانان باعث شده تا جذابیتهای این بخش از نمایشگاه امسال بیشتر به چشم بیاید.
اجرای اثر هنری "جبرئیل" و اهدا به حرم حضرت علی (ع)
در بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، دو استادکار جوان در حال انجام منبتکاری هستند. آنها بر روی یک اثری به نام "جبرئیل" کار میکنند که قرار است پس از نهایی شدن، در نجف اشرف رونمایی و به حرم حضرت امیرالمومنین (ع) اهدا شود.
به گفته حسین کاشیپزان استادکار منبت، این اثر هنری تلفیقی از هنر منبت، تراش سنگ و گوهرتراشی است که بر روی دو بال چوبی بهعنوان نمادی از بالهای جبرئیل انجام میشود. بالای بالها یک تاج قرار میگیرد و در پایین آن یک کتاب بهعنوان نمادی از قرآن قرار خواهد گرفت که قرآن کریم به صورت کامل بر روی آن حک میشود.
در بخش دیگری از نمایشگاه، خانم هنرمندی در حال انجام هنر تذهیب است. آسیه قلیزاده درباره این هنر میگوید: هنر تذهیب ارتباط مستقیمی با قرآن کریم دارد و از این هنر برای زیباسازی جلد و حاشیه قرآن استفاده میشود.
او میافزاید: خوشبختانه در نمایشگاه قرآن کریم این فرصت به وجود آمد تا هنرمندان صنایعدستی بتوانند فعالیتها و آثار هنری خود را به دیگران معرفی کنند. استقبال بسیار خوبی از این نمایشگاه شده و بازدیدکنندگان علاقه خاصی به آثار هنری و صنایعدستی مرتبط با قرآن کریم دارند.
معرفی نسخ خطی موزه ملی قرآن در نمایشگاه قرآن
در بخش موزه ملی قرآن بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم نیز حجتالاسلام و المسلمین فخرالدین صابری مدیر موزه ملی قرآن درباره حضور در این نمایشگاه میگوید: داشتههای فراونی در این موزه است از جمله نسخ خطی قرآن که البته در این نمایشگاه امکان ارائه مستقیم نسخ خطی به دلیل ضرورت حفاظت و حراست از این آثار وجود نداشت و برای همین تصاویری از نسخ خطی و نیز دیگر آثار موجود در موزه ملی قرآن کریم را در این نمایشگاه برای علاقهمندان به نمایش گذاشتهایم.
حجتالاسلام و المسلمین صابری با اشاره به ظرفیتهای موزه ملی قرآن کریم خاطرنشان کرد: این موزه دارای آثار ارزشمند مرتبط با قرآن است و همه روزه از ساعت ۹ الی ۱۵ میزبان علاقهمندان خواهد بود.