پخش زنده
امروز: -
برخی از کشاورزانی که به روش زیر پلاستیکی کشت میکنند، پسماندهای خود را در طبیعت رها میکنند که معضلی برای محیط زیست شده است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، سرپرست اداره کل محیط زیست استان همدان معتقد است پیش از هر چیز باید در این زمینه به اندازه کافی فرهنگ سازی شود تا کشاورزان از صدمات وارده به محیط زیست اطلاع داشته باشند.
مریم محمدی دیشب در گفتگو با اخبار شبانگاهی با بیان اینکه بیشترین مقدار سطح زیر کشت با هشتصد هکتار در رزن و کبودراهنگ است، گفت: گام بعدی برخورد قضایی است و سال گذشته محیط زیست هشت پرونده در این زمینه به محاکم قضایی معرفی کرده است .
کشاورزی به روش کشت زیر پلاستیک با هدف حفظ رطوبت و افزایش دمای خاک و شتابدهی به جوانهزنی گیاه در سالهای اخیر در شهرستانهای استان همدان رواج یافته است، اما کشاورزان باید پس از انجام این کشت از رها کردن پلاستیکها در مزارع خودداری کنند.
کشاورزان برخی شهرستانهای استان همدان با توجه به شرایط اقلیمی استان و وضعیت منابع آب موجود بخشی از محصولات را به شیوه زیر پلاستیکی در مزارع کشت میکنند. کشاورزی به این روش با هدف حفظ رطوبت و افزایش دمای خاک و شتابدهی به جوانهزنی گیاه انجام میشود، اما کشاورزان باید پس از انجام این کشت از رها کردن پلاستیکها در مزارع خودداری کنند.
طبق ماده ۲۱ قانون مدیریت پسماند، کشاورز متخلف مکلف به جمع آوری ضایعات ناشی از کشت زیر پلاستیکی بوده و باید این موضوع نیز به تایید محیط زیست برسد. بیشتر ضایعات به جا مانده در اراضی کشاورزی متعلق به زمین هایی است که افراد غیر بومی آن را اجاره میکنند و مالکان این زمین ها نیز در خارج از شهر و استان ساکن هستند.
قانون مدیریت پسماند تکالیفی را برای جهادکشاورزی پیش بینی کرده است و می طلبد این نهاد اطلاعات تکمیلی موجر و مستاجر را ثبت کند و در صورت نیاز در اختیار محیط زیست قرار دهد تا در صورت بروز تخلف فرایند دادرسی به علت نداشتن اطلاعات هویتی، طولانی نشود.
همچنین مالکان زمین هنگام اجاره دادن اراضی خود به ویژه برای کشت محصولات زیر پلاستیکی، از مستاجر ضمانت لازم را برای عمل به تعهدات و جمع آوری پسماندها دریافت کنند.