پخش زنده
امروز: -
سفیر کشورمان در سازمان ملل در نشست شورای امنیت تصریح کرد بحران سوریه بدون پایان اشغالگری و ریشه کن کردن تهدیدهای تروریستی حل شدنی نیست.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از نيويورک؛ سفیر و نماینده دائم کشورمان در نشست شورای امنیت این سازمان با موضوع تحولات سیاسی و بشردوستانه سوریه گفت: بیش از یک دهه از آغاز جنگ در سوریه میگذرد و نیازهای بشردوستانه در این کشور به بالاترین حد خود رسیده است.
گزارش اخیر دبیرکل سازمان ملل حاکی از آن است که ۱۴.۶ میلیون نفر به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند که افزایش ۱.۲میلیون نفری نسبت به سال ۲۰۲۱ را نشان میدهد. بر اساس همین گزارش، رکود اقتصادی حاد و سریع و همچنین اثرات مرتبط با تغییرات آب و هوا، به عنوان محرکهای اصلی و جدید نیازهای بشردوستانه ظاهر شده اند.
نماینده دائم کشورمان افزود: بحران اقتصادی کنونی بر مردم عادی، به ویژه کودکان، زنان، سالمندان و افراد دارای معلولیت تأثیر گذاشته است. با توجه به وضعیت وخیم انسانی، لغو تحریمهای یکجانبه علیه مردم سوریه بیش از هر زمان دیگری حیاتی است. این اقدامات غیرقانونی پیامدهای فاجعه باری در تمام جنبههای زندگی مردم داشته است و مغایر با قطعنامه ۲۵۸۵ شورای امنیت در رابطه با پروژههای بازیابی زودهنگام است.
تخت روانچی در ادامه تاکید کرد که تلاشهای بشردوستانه کنونی باید بر حمایت از پروژههای بازیابی و بازسازی زودهنگام، حصول اطمینان از عملیات مستمر پروژههای آب، برق، آموزش، و امکانات پزشکی، و ارائه خدمات اساسی، مطابق با قطعنامه ۲۵۸۵ (۲۰۲۱) متمرکز باشد و شورای امنیت باید با جدیت تلاش کند تا اطمینان حاصل کند که قطعنامه ۲۵۸۵ به طور مناسب و به شیوهای متوازن و مؤثر، به ویژه در زمینه پروژههای بازیابی زودهنگام و لغو تحریمهای یکجانبه اجرا میشود.
نماینده دائم کشورمان همچنین گفت: نباید اجازه داد که شرایط سیاسی پروژههای بازیابی زودهنگام و همچنین کمکهای بشردوستانه در سوریه را مسدود کند. ما از تلاشهای دولت سوریه، آژانسهای سازمان ملل و شرکای بشردوستانه برای گسترش دامنه و گستره عملیاتهای امدادی بشردوستانه به صورت مستمر قدردانی میکنیم.
وی افزود: ما بار دیگر درخواست خود را برای پایان دادن به غارت منابع طبیعی سوریه به ویژه نفت و محصولات کشاورزی توسط نیروهای خارجی تکرار میکنیم. این اقدام جنایتکارانه نه تنها حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه، قطعنامههای مربوطه شورای امنیت و منشور ملل متحد را نقض میکند، بلکه تأثیر منفی بر تلاشها و اقداماتی که برای احیای اقتصاد سوریه انجام میشود، دارد. سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل از ابتکاراتی که برای تسهیل بازگرداندن پناهندگان و آوارگان داخلی حمایت میکند و آمادگی دارد تا برای موفقیت چنین تلاشهایی کمک کند.
نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل گفت: در پی بیش از یک دهه درگیری در سوریه، آشکار شده است که تنها یک راه حل برای بحران سوریه وجود دارد، و آن یک فرآیند سیاسی به رهبری سوریه، تحت هدایت سوریه و با تسهیل سازمان ملل میباشد.
وی همچنین افزود: بحران سوریه بدون پایان اشغالگری و ریشه کن کردن تهدیدهای تروریستی قابل حل نیست.
نماینده ایران در ادامه بار دیگر بر تعهد کشورمان به حاکمیت، تمامیت ارضی، وحدت و استقلال سیاسی سوریه و تلاشهای آن برای مبارزه با تروریسم تاکید و نقض مکرر حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه توسط رژیم اسرائیل را محکوم کرد.
وی گفت: ما از شورای امنیت میخواهیم که رژیم صهیونیستی را در قبال اقدامات تجاوزکارانه و خباثت آمیز و همچنین تهدیدهای آشکارش برای استفاده از زور علیه سایر کشورهای منطقه که صلح و امنیت منطقه را به خطر میاندازد، پاسخگو بداند.
مجید روانچی در نشست شورای امنیت با موضوع تحولات سیاسی و بشردوستانه سوریه خاطر نشان کرد: جنگ علیه تروریسم نباید بهانهای برای تضعیف حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه باشد. حضور غیرقانونی نیروهای خارجی در بخشهایی از سوریه که شرایط ایدهآلی را برای فعالیتهای تروریستی ایجاد کرده است، باید فورا پایان یابد.
تخت روانچی در پایان گفت: ایران به تماسهای خود را با دولت سوریه، فرستاده ویژه سازمان ملل و شرکای خود در فرمت آستانه حفظ میکند تا به پایان دادن به بحران و کاهش درد و رنج مردم سوریه در اسرع وقت کمک کند.