پخش زنده
امروز: -
مرکز اروپایی کنترل و پیشگیری بیماری روز سه شنبه اعلام کرد حدود ۱۹۰ مورد ابتلا شدید به هپاتیت ناشناخته در میان کودکان در سراسر جهان گزارش شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز، شیوع بیماری برای نخستین بار در ماه جاری در انگلیس گزارش شد که در آنجا ۱۱۱ مورد ابتلا، اغلب در کودکان زیر ۱۰ سال ثبت شد و از آن زمان در دست کم ۱۲ کشور در جهان شناسایی شده است.
به گزارش آندریا آمون، مدیر مرکز اروپایی کنترل و پیشگیری بیماری، حدود ۴۰ مورد بیماری در اتحادیه اروپا و منطقه اقتصادی اروپا ثبت شده است. آمریکا و فلسطین اشغالی هم شاهد مواردی از ابتلا بوده اند.
مرکز اروپایی کنترل و پیشگیری بیماری به همراه مقامات ملی کشورها و سازمان بهداشت جهانی در حال تحقیق در این زمینه هستند.
هپاتیت شدید یا تورم ریه در کودکان سالم به ندرت مشاهده میشود.
مسئله عجیب این است که موارد جدید ویژگی ویروسهایی را که معمولا موجب تورم شدید ریه میشوند – یعنی هپاتیت ای، بی، سی، دی وای – ندارند.
به گزارش سازمان بهداشت جهانی، ۱۷ کودک مبتلا نیاز به پیوند ریه پیدا کرده اند و یک کودک هم جان باخته است.
آمون گفت: تحقیقات نشان دهنده رابطه بین عفونت با یک آدنوویروس است. آدنوویروس خانوادهای از ویروسهای معمولی است که علائمی نظیر آنفلوانزا یا گوارشی ایجاد میکند.
آمون افزود: یک نظریه این است که قرنطینههای کرونایی موجب ضعیف شدن سیستم ایمنی کودکان شده است، زیرا آنها زمانی که در قرنطینه بوده اند کمتر در معرض عوامل بیماری زا قرار گرفته اند.
دانشمندان همچنین در حال تحقیق درباره این مسئله هستند که آیا آدنوویروس مذکور جهش یافته است یا همزمان با عفونت دیگری، احتمالا کرونا عمل کرده است. افزون بر این، یک عامل سمی هم ممکن است عامل این بیماری باشد، ولی به دلیل تنوع جغرافیایی موارد ابتلا گزارش شده این گزینه زیاد محتمل به نظر نمیرسد.
هر گونه ارتباط این بیماری با واکسیناسیون کرونا رد شده است.