پخش زنده
امروز: -
در ماه اول سال ۱۴۰۱ درخواست برای تبدیل شدن به شرکت دانش بنیان دو برابر افزایش یافته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما: اسدی فر رئیس شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در گفتگو با برنامه میز اقتصاد در پاسخ به سؤالی درباره آمار منتشره درباره تعداد افزایش شرکتهای دانشبنیان تا امروز گفت: در ماه اول سال جدید ۳۲ شرکت دانشبنیان جدید اضافه شدهاند که البته بحث ارزیابی برنامهای سیال است و اینطور نیست که شرکتی که امروز تأیید شده در آمار این ماه آمده باشد، بلکه فرایندی دارد که اکنون به طور متوسط حدود ۸۰ روز طول میکشد، البته برنامه ما این است که از ابتدای تابستان این زمان را به طور متوسط به ۳۰ تا ۴۰ روز برسانیم.
آقای اسدی فر افزود: در فروردین ۱۴۰۱، ۴۶۰ شرکت جدید داشتیم که حدود ۲۰۰ عدد از آنها شرکتهایی بودند که قبلاً ارزیابی شده و رد شده بودند و پس از آن به نتیجه اعتراض کردند و باید مجدداً ارزیابی میشدند. در نتیجه باید گفت ۳۲ شرکت تأییدی داشتیم، ولی ۲۱ شرکت به آمار اضافه شده است، به این سبب که برخی شرکتها سالهای گذشته تأیید شده بودند، ولی در ارزیابیهای دورهای ما، هر شرکتی که دانشبنیان میشود، دو سال دانشبنیانیاش اعتبار دارد و پس از آن دوباره ارزیابی میشود.
وی در این باره ادامه داد: حدود ۱۸ شرکت در ارزیابی دورهای در فروردین تأیید نشدند و از فهرست شرکتهای دانشبنیان خارج شدند.
شرکت دانشبنیان شرکتی است که موتور طرح و توسعه در آن همیشه روشن باشد
رئیس شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری درباره تعریف شرکتهای دانشبنیان افزود: شرکت دانشبنیان شرکتی است که موتور طرح و توسعه در آن همیشه روشن باشد و همیشه بتواند فناوری را توسعه دهد و سبد محصولاتش را گسترش دهد، محصولات موجود را ارتقاء دهد، بعضی از شرکتها یک محصولی را تولید میکنند، تأیید میشوند و کار تحقیق و توسعه انجام نمیدهند. در این میان، چون سطح فناوری کشور بالا میرود، ما هر دوتا سه سال یکبار سطح همه حوزهها ارتقا میدهیم و باتوجهبه سطح موجود کشور، ممکن است دیگر آن شرکت در سطح فناوریهای برتر و بالا قرار نگیرد و تأیید نشود.
شاخصهای مهم در تأیید شرکتهای دانشبنیان
آقای اسدی فر درباره برنامه این معاونت برای نوآوری در شرکتهای دانشبنیان و جلوگیری از خروج ارز گفت: چند شاخص اصلی برای شرکتهای دانشبنیان وجود دارد، یکی آنکه شرکت به محصولی که تولید میکند، چقدر تسلط دارد و چند درصد آن را در داخل تولید میکند و کار اصلی را خودش انجام میدهد. اگر از حدی تسلط شرکت پایینتر باشد، تأیید نمیشود. چرا که کار آن بیشتر در قالب مونتاژ و سرهمبندی خواهد بود؛ بنابراین برخی از شرکتهایی که صرفاً کار مونتاژ انجام میدهند، نمیتوانند با شاخصهای ما تأیید شوند و باید از تولید داخل استفاده کنند و همین امر جلوی ارزبری را میگیرد، بنابراین این موضوع شاخص مهمی است.
وی افزود: شاخصه دیگر تحقیق و توسعه است. یعنی مهم است که یک شرکت دانشبنیان خودش به دانشهای پایه آن چیزی که تولید میکند مسلط باشد. این موضوع هم شاخصه مهمی در ارزیابی کسبوکارها است.