پخش زنده
امروز: -
واکسن کرونا و مشکلات ناگهانی شنوایی چه ارتباطی با هم دارند؟
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ محققان انجمن گوش شناسی کره (KOS) با انجام مطالعه ای متوجه شدهاند که واکسیناسیون علیه کووید-۱۹ میتواند باعث کاهش ناگهانی شنوایی حسی عصبی (SSNHL) شود.
این محققان، نتایج این مطالعه را در کنفرانس بهاری انجمن یاد شده که آخر هفته گذشته در سئول برگزار شد، اعلام کردند، اگرچه علت ابتلا به این اختلال هنوز مشخص نیست اما برخی محققان احتمال می دهند که تأثیر ویروس ها یا فشرده سازی عروق عامل شروع این علائم باشد.
این محققان به سرپرستی «کوو جا-ون» (Koo Ja-won)، این مطالعه را برای بررسی این موضوع انجام دادند که آیا کاهش ناگهانی شنوایی حسی عصبی میتواند پس از واکسیناسیون کووید-۱۹ ایجاد شود یا خیر؟
آنها در نتیجه این مطالعه متوجه شدند که افراد در عرض ۳۱ روز پس از واکسیناسیون کووید-۱۹، دچار کاهش ناگهانی شنوایی حسی عصبی شدند. این تجزیه و تحلیل نشان داد که از ۱۹۳ مورد ابتلا به کاهش ناگهانی شنوایی حسی عصبی، واکسن فایزر با بیشترین موارد ابتلا به این اختلال (۱۲۷ مورد) روبرو بود و پس از آن واکسن های آسترازنکا با ۳۷ مورد ابتلا ، واکسن مُدرنا با ۲۸ مورد ابتلا و واکسن جانسون اند جانسون با یک مورد ابتلا قرار داشتند.
محققان با بررسی میزان بروز کم شنوایی بر اساس دوره واکسیناسیون، دریافتند که بیشترین موارد ابتلا به کاهش شنوایی با ۴۱.۷ درصد موارد ابتلا پس از تزریق دُز دوم واکسن کرونا گزارش شد و پس از آن بیشترین موارد ابتلا به این اختلال پس از تزریق دُز اول با ۳۹.۱ درصد و دُز سوم با ۲۱ درصد قرار داشت. میانگین زمان شروع علائم کم شنوایی ناگهانی، ۹.۲ روز پس از تزریق واکسن کرونا رخ داد و اکثر بیماران تحت درمان با استروئید قرار گرفتند. انجمن گوش شناسی کره تأکید کرد که این مطالعه نیاز به معاینه و درمان فوری کاهش ناگهانی شنوایی حسی عصبی (SSNHL) را به مردم یادآوری می کند.
پارک هونگ جو، مدیرانجمن گوش شناسی کره گفت: کاهش ناگهانی شنوایی حسی عصبی می تواند در طول دریافت هر واکسیناسیون، از جمله واکسن کووید-۱۹ ظاهر شود. مشکل این است که این عارضه ممکن است یک یا دو روز پس از واکسیناسیون برای هر بیماری رخ دهد و زمان شروع آن متفاوت است که این موضوع تأیید ارتباط علت و معلولی میان تزریق واکسن ها و ابتلا به این اختلال را پیچیده می کند.
پارک تأکید کرد: انجمن گوش شناسی کره در نتیجه این مطالعه،احتمال ابتلا به کاهش ناگهانی شنوایی حسی عصبی را در مراحل اولیه واکسیناسیون کووید-۱۹ تأیید کرده است. با این حال، از آنجایی که این علائم در برخی از بیماران و نه همه بیماران رخ داده است، این انجمن تنها یک تمایل جزئی را در ابتلا به این عارضه مشاهده می کند.
از آنجایی که کاهش ناگهانی شنوایی حسی عصبی درصورت درمان زودهنگام و مؤثر، به خوبی درمان می شود، این مطالعه معنی دارتر می شود.
در عین حال محققان مطالعه ای را نیز در مورد تأثیر استفاده از ماسک که از سال ۲۰۱۹ روتین شده است، در گروه بیماران مبتلا به کاهش شنوایی و گروه افرادی که شنوایی عادی داشتند، انجام دادند. محققان متوجه شدند که استفاده از ماسک به طور قابل توجهی مکالمه را در گروه بیماران کم شنوایی مختل کرده است.