پخش زنده
امروز: -
یک شرکت دانشبنیان، ابزاری را طراحی و تولید کرده است که به کمک آن میتوان شبکه برق را در مجموعه های بزرگ و کوچک صنعتی از راه دور مورد پایش قرار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمدرضا هاشمی مدیرعامل شرکت فرآیند نیروپرداز با اشاره به این که ترانسدیوسر مالتی فانکشن بر اساس آخرین فناوری الکترونیک طراحی و ساخته شده است، توضیح داد: در دستگاههای دیجیتال علی الخصوص دستگاههای اندازه گیری دیجیتال یکی از مهمترین دغدغهها این است که چگونه باید با یک کمیت آنالوگ در مقابل یک دستگاه دیجیتال رفتار کرد.
پایش برخط
ترانسدیوسرها یکی از مهمترین ابزارهای تبدیل هستند که نقش مبدل را ایفا میکنند. کار ترانسدیوسرها این است که یک نوع انرژی را به انرژی دیگر تبدیل کنند. در اینجا محدودیتی برای نوع انرژی وجود ندارد. یعنی هرکدام از صور الکتریکی، شیمیایی، مکانیکی و گرمایی را نیز تبدیل میکنند. ترانسدیوسر یکی از تجهیزات اصلی در سیستمهای اتوماسیون برق صنعتی هستند که بوسیله آن میتوان از پارامترهای شبکه برق نمونه برداری کرد و آنها را تبدیل به سیگنالهای استاندارد و در ورودی دستگاههای اندازه گیری از آنها استفاده کرد.
محاسبات پارامترهای الکتریکی در این ترانسدیوسر بعد از تبدیل شدن به سیگنال دیجیتال انجام میگیرد. این معیارها بصورت آنی در حافظه سیستم ذخیره میشوند و میتوانند فراخوانده شوند ویا پس از انتخاب توسط کاربر توسط مبدلهای دیجیتال به آنالوگ تمام ایزوله به خروجیهای آنالوگ جریانی یا ولتاژی اعمال شوند.
از جمله ویژگیهای پایش برخط شبکه بوسیله ترانسدیوسر مالتی فانکشن، اندازه گیری بیش از ۱۲۰ پارامتر الکتریکی شبکه برق، توانایی اندازه گیری از راه دور، ایزولاسیون ۲ کیلو ولت بین کلیه قسمتها و دارای ۴ خروجی آنالوگ جریانی و ولتاژی تمام ایزوله است.
اندازهگیری ضریب قدرت هر فاز
همچنین حفاظت شده در مقابل اتصال کوتاه خروجی، قابلیت اندازه گیری کمیتهای توان و انرژی بصورت واقعی اندازه گیری زاویه فاز بین ولتاژها با دقت یک دهم درجه، اندازه گیری ضریب قدرت هر فاز و کل، اندازه گیری توتال ولتاژ، جریان و توان اکتیو هر فاز و خط، اندازه گیری فرکانس و توان اکتیو یک طرفه یا دوطرفه، تحمل ورودیهای گذرا تا چند برابر مقادیرنامی، کم بودن اثر بارگذاری، دارای ساعت داخلی مجهز به باتری پشتیبان، دارای تقویم شمسی با قابلیت تشخیص، قابلیت همزمانی با سامانههای موقعیت مکانی و اشغال فضای کم در داخل تابلو از دیگر مزیتهای ترانسدیوسر مالتی فانکشن است.
این مدیر حوزه دانش بنیان با اشاره به این که حدود ۱۵ فرصت شغلی در فرآیند نیروپرداز ایجاد شده است، گفت: شرکتهای دانش بنیان نیاز دارند تا از مزایایی همچون معافیت مالیاتی برخوردار شوند تا بتوان تولید داخل را رونق بخشید.
نمونه خارجی ترانسدیوسر مالتی فانکشن حدود ۱۲ برابر گرانتر است و برای مجموعههای داخلی صرفه اقتصادی ندارد. به همین علت برای این که حجم زیادی ارز از کشور خارج نشود باید در عمل نیز از شرکتهای دانش بنیان حمایت کرد.