پخش زنده
امروز: -
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز مطرح کرد و گفت: کاروانسراهای مهم ایران که قابلیت ثبت جهانی دارند با محوریت کاروانسرای ینگی امام در قالب یک پرونده، نامزد ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو شد.
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای فریدون محمدی اضافه کرد: پرونده ثبت جهانی کاروانسرای ینگی امام بهعنوان یکی از مهمترین و بزرگترین کاروانسراهای دوره صفویه در مسیر جاده ابریشم به همراه سایر کاروانسراهای مهم ایران که قابلیت ثبت جهانی دارند درحال آمادهسازی برای ثبت در حافظه جهانی یونسکو هستند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز از جمله ویژگیهایی که کاروانسرای ینگی امام را واجد شرایط ثبت در حافظه جهانی میکند به نمونه برجسته معماری و فنآوری این کاروانسرا بهعنوان دستآوردی بیهمتا از نبوع هنری پیشینیان، نشاندهنده سنت فرهنگی خاص گذشتهگان و نماد تبادل ارزشهای بشر در حوزه فرهنگ در یک دوره زمانی مشخص اشاره کرد.
او با بیان اینکه قرار گرفتن یک اثر در فهرست جهانی یونسکو، میتواند پیامدهای مطلوبی داشته باشد، افزود: ثبت جهانی آثار موجب توجه و حفاظت بیشتر از آن بنای تاریخی و همچنین جذب بیشتر گردشگران داخلی و خارجی و تقویت اقتصادی منطقه میشود.
کاروانسرای ینگی امام، بنایی بازمانده از دوره صفویه در گذرگاه راه ابریشم ـ بزرگترین شبکهٔ بازرگانی دنیا ـ اکنون در مسیر کرج به قزوین، حدفاصل شهرستانهای ساوجبلاغ و هشتگرد، بخشی از تاریخ کشور را در خود جای داده است.
این کاروانسرا، امروز بهعنوان یک اثر تاریخی در کنار امامزاده و تپه تاریخی ینگی امام جاذبهای برای بازدید گردشگران بهشمار میرود تا با قدم زدن در آن طنین صدای پای تاریخ را از حجره و ایوانهایش بشنوند.
این بنای آجری بهعنوان بزرگترین کاروانسرای استان البرز به صورت چهار ایوانی و مستطیلی شکل با مساحتی حدود ۴۷۰۰ مترمربع ساخته شده است. کاروانسرای ینگی امام مانند دیگر کاروانسراهای دوره صفویه دارای فضای ورودی، حجره، شاهنشین، اسطبل، ایوان مرکزی، ایوانچه، چهارگنبد و گنبدخانه زیرین آن، صحن، حیاط، حوض و استراحتگاه است.
این کاروانسرا دارای ۲۴ حجره و ۱۷ ایوانچه با پوشش تاق آهنگ در قسمت جلوی حجرهها است.
کاروانسرای ینگی امام در هفدهم آذر ماه ۱۳۷۷ به شمارهی ثبت ۲۱۷۵ برای همیشه در حافظه آثار ملی ایران جای گرفت و این روزها شاهد آمادهسازی پرونده ثبت جهانی این کاروانسرای تاریخی در حافظه یونسکو هستیم.