پخش زنده
امروز: -
مدیر همکاریهای بینالمللی آژانس ملی برین اندونزی در دیدار رایزن فرهنگی کشورمان، گسترش همکاریهای دو جانبه ایران و اندونزی را خواستار شد و گفت: پیشرفتهای علمی جمهوری اسلامی ایران ستودنی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمدرضا ابراهیمی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اندونزی در جریان بازدید از مرکز آژانس ملی تحقیقات و نوآوری برین BRIN، با هندریان مدیر همکاریهای بینالمللی این آژانس دیدار و گفتگو کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران در عرصه فناوری نانو نه تنها عقب نیست، بلکه در برخی عرصهها نسبت به بعضی کشورها پیشرفت قابل توجهی کرده است.
وی با اشاره به پیشرفتهای ایران در حوزه فناوری سلولهای بنیادی افزود: ایران به عنوان ۱۰ کشور برتر جهان محسوب میشود و محققان ایرانی توانستهاند از سلولهای بنیادی حتی در پیوندهای مغز و استخوان، پوست و ترمیم بافت آسیبدیده قلب استفاده کنند و همچنین، شبیهسازی سلولهای بنیادی در پژوهشکده رویان و اصفهان انجام شده است که در نوع خود بینظیر است.
رایزن فرهنگی کشورمان در اندونزی اظهار داشت: دستیابی صلحآمیز به فناوری هستهای، جمهوری اسلامی ایران را به کشوری قدرتمند اسلامی و از آن مهمتر به ابرقدرتی علمی در جهان تبدیل کرده است.
وی ادامه داد: دانشمندان جوان ایرانی در حالی به این اقتدار دست پیدا کردهاند که کشور با بدترین شرایط تحریمهای اقتصادی و سیاسی روبرو بوده است.
ابراهیمی به تولید علم در زیست و فناوری اشاره کرد و گفت: بر اساس اطلاعات پایگاههای معتبر علمی مختلف ایران در منطقه در تولید علم حوزه زیست فناوری جایگاه اول را دارد، بهطوریکه هم اکنون ۲۰۰ شرکت دانشبنیان در حوزه زیستفناوری فعالند که برخی از این شرکتها موفق به صادرات محصولات خود شدهاند.
وی همچنین اضافه کرد: موفقیتهای دانشمندان ایران در حوزه هوا و فضا، پیشرفتهای پزشکی ایران خصوصاً حوزه دارویی و تولید واکس کرونا از دیگر موفقیتهاست.
ابراهیمی به مناسبات دو کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به اشتراکات فرهنگی فی مابین، جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در بخشهای مختلف با آژانس علوم تحقیقاتی برین همکاری کند.
همکاری با جمهوری اسلامی ایران جزو اولویتهای اندونزی است
هندریان مدیر همکاریهای بینالمللی آژانس ملی تحقیقات و نوآوری برین (BRIN) گفت: نهاد برین، نهاد تحقیقاتی متشکل از ۱۲ نهاد پژوهشی با حکم ریاستجمهوری در حوزه تحقیقات و نوآوری علوم تشکیل شد.
وی افزود: ما در حوزههای مختلف نانوفناوری، علوم جدید و فناوریهای جدید در حال تحقیق و برنامهریزی هستم.
هندریان اضافه کرد: پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران در بخشهای مختلف ستودنی است. آژانس ملی تحقیقات اندونزی، ایران را در حوزه کشورهای اسلامی جزو اولویتهای خود میداند.
وی افزود:بخش منابع انسانی ما علاقهمند است در بخش تبادل استادان میان دو کشور همکاری کند و ریاست آژانس قطعا از این اقدام و همکاری استقبال خواهد کرد.
هندریان اضافه کرد: از دیگر بخشهای آژانس تحقیقاتی و ملی بخش فرهنگ و امور دینی است. در این بخشها هم میتوانیم همکاری خوبی داشته باشیم.
در این دیدار، مقرر شد سند همکاری و بازدید رایزنی فرهنگی ایران از مراکز علم و فناوری مهیا و برنامهریزی شود.