پخش زنده
امروز: -
.۱۰۰ درصد روغنهای خوراکی تولیدی نیشابور استاندارد است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، سرپرست معاونت غذا و دارو نیشابور گفت: در نمونه برداریهای صورت گرفته از روغن واحدهای تولیدی روغن شهرستان نیشابور در سال ۱۴۰۰، ۱۰۰ درصد این روغنها در میزان اسید چرب ترانس با استانداردها منطبق است.
دکتر مجید خجسته پور با اشاره به علت اهمیت میزان اسید چرب در روغنهای مورد استفاده خانوار افزود: در استاندارد ملی شماره ۹۱۳۱ حد مجاز درصد اسیدهای چرب ترانس در روغن مصرف خانوار حداکثر ۲ است.
وی گفت: شهروندان هنگام تهیه محصولات غذایی باید به برچسب خوراکی آن توجه کنند و با توجه به نشانگر رنگی درج شده بر روی محصول (که راهنمای شاخصهای مهم و تأثیر گذار انرژی، قند، چربی و نمک در سه رنگ قرمز، نارنجی و سبز است) برای به انتخاب محصول غذایی سالم اقدام کنند.
اسیدهای چرب جزء اصلی تشکیل دهنده روغنها و چربیها است و به سه دسته اشباع، غیراشباع با یک باند دوگانه و غیر اشباع با چند باند دوگانه تقسیم میشوند.
چربیهای اشباع و ترانس در این میان مضر هستند و مصرف زیاد این چربیها باعث افزایش کلسترول میشود و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را بالا میبرد.