پخش زنده
امروز: -
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در واکنش به گزارش شهردار تهران در خصوص انعقاد تفاهم نامه های مختلف با برخی از وزارتخانه ها و نهادها گفت: تفاهم نامه ها و قرارگاه های متعددی که در مدیریت شهرداری وجود دارد. دقیقا چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ناصر امانی با بیان اینکه بر اساس تجربه عملی در مدیریت شهری تا به حال چند بار و حتی در جلسه مشترک با مجمع نمایندگان تهران ، از سه مفهوم تهرانی یاد شد. تهران به عنوان کلانشهر ، تهران به عنوان مرکز کشور جمهوری اسلامی ایران و سوم تهران به عنوان شهر تهران است که برای هر یک از این سه مفهوم، باید ساز و کار خاص و متولی مشخص منطقه باشد.
وی تاکید کرد: مدیریت شهری تهران صرفاً در تهران به عنوان یک کلان شهر است و مسئولیت دو مفهوم دیگر با تهران است و تا زمانی که دولت به معنای عامش مسئولیت خود را نپذیرفت مشکلات تهران را حل کند.
این عضو شورا اضافه کرد: به عنوان نمونه ای از هوا و ترافیک که دو مقوله به هم پیوسته و متاثر از هم هستند بدون احساس مسئولیت دولت در تهران حل آن ها نشدنی است. در صورت ایجاد مکانهایی که شهرداری تهران در حال راهاندازیشان است، مسئولیتهای دولت را بر قوه مجریه میگذارد و هزینههای آن را از دولت میبندد یک کار بینظیر و قابل تنظیم در طول تاریخ بلدیه است. اما اگر این قرارگاهها مدیریت شهری را وادار به پذیرش مسئولیتهای دولت میکنند در مسیری که از تهران خارج میشوند و بارها مدیریت شهری سنگینتر از همیشه خواهند شد.
امانی تاکید کرد: چه خوب بود قبل از امضای این تفاهم نامه نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر تهران در جریان مفاد این تفاهم نامه ها قرار گرفته اند و به شهرداری تهران کمک فکری و کارشناسی می کنند.
امانی اضافه کرد: آقای زاکانی گفت ۶ تفاهم نامه قطع شده؛ یعنی تفاهم نامه با وزارت مسکن، وزارت نیرو، وزارت نفت، نیروهای مسلح، بنیاد مسکن و بنیاد مستضعفان. همان طور که می گوید تفاهم نامه هیچ مسئولیتی نمی آورد و ما هر وقت حرف زدیم راجع به اصل نامه حرف نداریم؛ چون میتوانید صدها تفاهم نامه را امضا کنید. تفاهم نامه وقتی عملی می شود که به قرارداد تبدیل شود و ممکن است از درون یک تفاهم نامه ۱۰ تا ۲۰ قرارداد بیرون بیاید و در اینجاست که تفاهم نامه خود را نشان دهد.
این عضو شورا گفت: جای تشکر دارد که امروز گزارش شفاهی و کلی این تفاهم نامه را آقای دکتر ارائه کردند. ولی قطعاً این است که دوجانبه شهرداری و وزارت خانههایی را که طرف تفاهم نامه علی الحساب هستند، هنوز برای ما روشن نشده است و از طرفی ارتباط این تفاهم نامهها و قرارگاههای متعددی که در شهرداری راهاندازی میشوند یا در حال شکلگیری مشخص است که آیا نمیشود. قرارگاه ها برای اجرای این تفاهم نامه ها راه اندازی می شود و اگر این است که چرا همه قرارگاه ها با مسئولیت شهرداری شکل گرفته است؟!
امانی گفت: بهتر است برخی از این قرارگاهها باشند که بار مسئولیت دولت سنگینتر است با مسئولیت مربوط به شکل گرفتن مثل قرارگاه هوای پاک یا حمل و نقل؟ از شهردار تهران درخواست میکنم مفاد این تفاهم نامه را به شورای اسلامی شهر تهران ارسال میکند تا در کمیسیونهای تخصصی بررسی شود و نظرات پیشنهادات و طرحهای تکمیلی نیز در این تفاهم نامه از نظر بررسی شود.