پخش زنده
امروز: -
یک شرکت دانشبنیان سامانهای برای حمایت و رعایت حقوق صاحب محتوا با ثبت اثرانگشت دیجیتال برای کلیه آثار صوتی و ویدیویی طراحی کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان گفت: با این سامانه، صاحبان محتوا بهراحتی میتوانند برای آثار صوتی یا ویدیویی خود این اثرانگشت را با هزینه حداقلی به وجود بیاورند.
آقای امین کمال همدانی افزود: برای هر اثر صوتی و ویدیویی در چند ثانیه یک اثرانگشت دیجیتالی ساخته میشود که علاوه بر پایگاههای داده داخل کشور در شبکههای معتبر مبتنی بر بلاک چین بینالمللی نیز نگهداری خواهد شد. تولید این شناسه دیجیتال قابل رصد در بسترهای نشر دیجیتال کشور و امکان جلوگیری از نشر ناخواسته محتوا را فراهم میسازد.
وی اضافه کرد: با حمایت مرکز ملی فضای مجازی و رصد محتوا در بسترهای نشر، امکان شناسایی و محاسبه درآمد برای صاحبان محتوای آثار ثبت شده فراهم خواهد شد و با رصد چند ثانیه از محتوای ثبت شده شناسایی اثر با بالاترین دقت ممکن انجام میشود.
آقای امین کمال همدانی حمایت از حق مالکیت تولیدکنندگان محتوا از مهمترین مزایای این طرح دانست که با توجه به اینکه هنوز در کشور قانون مالکیت معنوی به تصویب نرسیده است، این طرح تا حد قابلتوجهی میتواند بهصورت جایگزین آن عمل و از حقوق مادی و معنوی تولیدکنندگان محتوا حمایت و حفاظت کند.
وی گفت: برای جامعه فرهنگیان و بهطورکلی همه افرادی که دانشی را در حوزههای مختلف دارند برای اولین بار این امکان به وجود آمده است که بدون نگرانی از بازنشر غیرقانونی محتواهای خود در بسترهای اصلی نشر محتوای کشور به تولید و نشر محتوای غنی و مخاطب محور بپردازند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان افزود: میتوان با پرداخت حداقل هزینه ممکن برای ساخت اثرانگشت دیجیتال تولید این شرکت برای محتوای خود از بازنشر ناخواسته و یا غیرمجاز آن در کلیه بسترهای نشر محتوای کشور جلوگیری کرد و از سیستمهای پیشرفته گزارشگیری آن نیز بهرهمند شد.
تاکنون حدود ۴۰۰ اثرانگشت ثبت شده و بهتازگی آپارات، بزرگترین پلتفرم بازنشر محتوا در کشور با سامانه نشانگذاری یکپارچهسازی انجام داده است که ازاینپس اگر اثری دارای نشانه دیجیتالی یا اثرانگشت باشد در آپارات اجازه بازنشر آن به هر فردی داده نمیشود.
گام دوم سامانه مرجع نشانگذاری دادههای فرهنگی و هنری است که بر اساس مستندات قانونی و ابلاغی مرکز ملی فضای مجازی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهمنظور یکپارچهسازی اثرهای انگشت دیجیتالی دادههای فرهنگی هنری ایجاد شده است. این سامانه با قابلیت اتصال سریع و مطمئن بهتمام بسترهای نشر، امکان پیشگیری از نقض ناخواسته مالکیت آثار را بهآسانی فراهم میکند.
سامانه صدف برای صاحبان محتوا طراحی شده و سامانه نشانگذاری برای صاحبان پلتفرمهای بازنشر محتواست. در حال حاضر در این شرکت ۱۴ نیروی نخبه و جوان در حوزه فناوری اطلاعات و محتوا فعالیت میکنند و همچنین بهصورت غیرمستقیم ۷ نفر با این شرکت همکاری دارند.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان تدارک نرم افزار پایتخت پارسیان با اشاره به اینکه این محصول فرایندی است که بازخورد ملی دارد و باید به آن توجه بیشتری شود، افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای موظف سازی هزاران سایت تولید محتوا برای استفاده از این فناوری دانشبنیان و حمایت و رعایت حقوق صاحب محتوا میتواند کمک کند.