پخش زنده
امروز: -
رئیس شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: در سال گذشته ۴ هزار و ۸۰ نفر بیمار مالاریایی در دشتستان شناسایی شد که نسبت به سال قبل از آن، ۱۰ درصد افزایش داشتهاست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، ماریا خویش دوست بیان کرد: در شهرستان دشتستان، بیماریابی در مناطق شهری و حومه که بیشترین موارد اتباع خارجی تحت پوشش را دارند توسط بیمار یاب مالاریا و همچنین در کارگاهها، مزارع و شرکتها توسط بیمار یاب و مراقبین سلامت انجام شد.
وی با اشاره به اینکه بیشترین گروه در معرض خطر اتباع خارجی هستند که بهتازگی وارد مرز شدهاند و فصل بروز این بیماری بیشتر در بهار و تابستان است گفت: باید بهصورت پیاپی بیماریابی انجام گیرد و ما شاهد افزایش ۱۰ درصدی بیماریابی در سال گذشته نسبت به مدت مشابه در شهرستان بودهایم.
کارشناس برنامه مالاریا واحد بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان نیز گفت: در سال ۱۴۰۰ از چهار هزار و ۸۶ نفر لام مالاریا گرفتهشده که ۸ مورد مثبت شناسایی و تحت درمان توسط مراقبین سلامت میباشند.
ابراهیم اسماعیلپور در خصوص علائم بیماری مالاریا گفت: علائم مالاریا معمولاً ۱۰ تا ۱۵ روز پس از عفونت بروز پیدا میکند و در برخی موارد، علائم ممکن است برای چندین روز بروز نکنند و برخی از انگلهای مالاریا میتوانند وارد بدن شوند، اما برای مدتزمان طولانی خاموش خواهند بود.
وی بابیان اینکه هیچ واکسنی برای جلوگیری از مالاریا در دسترس نیست گفت: شهروندان اگر به منطقهای که مالاریا در آن رایج است یا در چنین منطقهای زندگی میکنید با بروز علائمی مانند تب، لرز، سردرد، حالت تهوع و استفراغ، درد عضلانی و خستگی مفرط، عرق کردن و... به خانه بهداشت و یا مراکز خدمات جامع سلامت محل سکونت خود مراجعه نمایند.
اسماعیل پور توصیه کرد: خوابیدن در زیر پشهبند در محیطهای باز مانند مزارع، کارگاهها میتواند از گزیده شدن توسط پشه آلوده جلوگیری کند و همچنین پوشاندن پوست نیز میتواند به جلوگیری از گزش کمک نماید.