پخش زنده
امروز: -
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور: کارخانه تاریخی سیمان ری به یک مرکز نوآوری دادهها و ایدههای جدید شهری در قالب شرکتهای دانش بنیان تبدیل میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای استان تهران، سورنا ستاری به همراه حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران، از محل کارخانه سیمان شهر ری با هدف بررسی فضا و امکان راه اندازی فعالیتهای استارتاپی و حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان بازدید کرد تا زمینهها برای بازآفرینی یکی از اماکن تاریخی و نخستین کارخانه نوآورانه تبدیل شود.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در این بازدید با اشاره به همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شهرداریها برای تحقق شهر خلاق و هوشمند، گفت: شهر هوشمند جایی است که شهرداری به عنوان یک شتابدهنده کسب و کار عمل میکند، این فضاهای بالقوه و استثنایی که در شهر بدون استفاده مانده و برای شهروندان پیرامونی آن دردسر و مزاحمت ایجاد کردهاند، میتوانند به مراکزی برای کسب و کار جوانان خلاق تبدیل شوند و متناسب با قابلیتها، محیط و شرایط شهر را تغییر دهند و مشکلات را با ایجاد شرکتهای دانش بنیان و خلاق در قالب نوآوریهای شهری، حل کنند.
ستاری با اشاره به تجربه موفق تبدیل اماکن متروکه و قدیمی در تهران و سایر شهرها به مراکز و کارخانههای نوآوری و صنایع خلاق، اظهار کرد: این مرکز، به عنوان یک مرکز تاریخی که نماد صنعتی شدن است، ظرفیتی ارزشمند به شمار میرود تا به عنوان یک مرکز نوآوری و خلاق شهری مورد استفاده قرار گیرد.
وی از ضرورت نقش آفرینی و سرمایه گذاری بخش خصوصی برای بازآفرینی و توسعه این گونه اماکن؛ افزود معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری از این روند حمایت میکند تا تحولات در این دست زیرساختها و توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری محقق شود.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با اشاره به انجام مطالعات و آغاز مقدمات بازسازیها، اظهار کرد: مهمترین موضوع، تثبیت مالکیت شهرداری روی این فضا است که خوشبختانه انجام شده است و با توجه به الزامات و ویژگیهای فرهنگی، تاریخی و صنعتی، بازآفرینی این کارخانه نیازمند کار تخصصی است، اما اطمینان دارم که به یکی از فضاهای درخشان و پروژهای نمونه در زیست بوم فناوری و نوآوری و صنایع خلاق تبدیل خواهد شد.
معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران نیز در این بازدید با اشاره به نگاه جدید مدیریت شهرداری تهران در تغییر زیر ساختهای شهری گفت: امروزه استفاده بهینه از این گونه فضاهای شهری با تکیه بر ظرفیت و توانایی شرکتهای دانش بنیان از اولویت برنامههای شهرداری برای ایجاد یک شهر هوشمند است.
حمیدرضا صارمی با بیان اینکه در فاز نخست احیای کارخانه سیمان ری، یک هزار و ۱۰۰ متر مربع از آن بازآفرینی خواهد شد افزود: امیدواریم که فاز اول این مرکز نوآوری دادهها و ایدههای جدید شهری در شهریور ماه امسال به بهره برداری برسد.
در طول مدت انجام مطالعات، ایمنسازی، تفکیک تجهیزات و ضایعات و دپوی آنها، جمع آوری اسناد، نورپردازی و ایجاد مقدمات راهاندازی موزه در دستور کار قرار گرفته و قرار است در بازآفرینی فاز اول محیطهای کار و لاین فضای کار اشتراکی به گونهای منعطف و متناسب با شرایط و تقاضا برای سرمایهگذاری بخش خصوصی بازآفرینی و آماده شود.
این فضای تاریخی که نخستین کارخانه سیمان کشور و نمادی از صنعتی شدن ایران به شمار میرود در سال ۱۳۱۲ راه اندازی و در سال ۱۳۶۳ به فعالیت خود پایان داد و در سال ۱۳۹۳ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و در سال ۱۳۹۸ با مصوبه هیات وزیران به منظور ایجاد موزه صنعت به شهرداری تهران واگذار شده است.
نخستین کارخانه سیمان کشور در فرآیند انجام مطالعات احیا و بازآفرینی قرار دارد و قرار است به یک مرکز نوآوری و صنایع خلاق برای خلق ایدههای جدید و حل مسائل و مشکلات شهری تبدیل شود.