تجهیز واحدهای نفتوگاز به انبارهای مکانیزه ضروری است
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: نیاز است همه واحدهای نفتی و پالایشگاهها مجهز به محلهای انبارهای مکانیزه باشند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، فرهاد قلی نژاد در کارگروه ملی مدیریت پسماند که بهصورت برخط برگزار شد با ارائه گزارشی در حوزه پسماند استان بوشهر بیان کرد: مدیریت پسماندهای نفت و گاز و پتروشیمی در استان بوشهر، به عنوان یکی از موارد بسیار مهم با توجه به توسعه صنعتی استان ضروری است و در همین زمینه تا کنون ۹۰ درصد از پتروشیمیهای منطقه و ۱۰ درصد از پالایشگاهها دارای انبارهای مکانیزه انباشت پسماند هستند.
وی یکی از خلاهای موجود در صنایع را فقدان انبارهای مکانیزه ذخیره سازی عنوان کرد و افزود: نیاز است به عنوان یک مصوبه قانونی همه واحدهای نفتی و پالایشگاهها مجهز به محلهای انبارهای مکانیزه باشند که ضروری است برای جلوگیری از آلودگیهای که بیشتر ازطریق انبارهای روباز ایجاد میشود، تدابیر لازم اندیشیده شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با اشاره به فعالیت ۲۵ واحد پتروشیمی و ۲۴ فاز گازی پالایشگاهی در جنوب استان بوشهر، گفت: در سال گذشته در مجموع ۸۴۶ هزار تن پسماند ویژه نفت و گاز داشتیم که ۴۰۰ مجوز زیست محیطی برای جابجایی این پسماندها به استانهای مقصد که دارای واحدهای استاندارد بازیافت بودهاند، صادر شده است و این نشاندهنده حجم بالای پسماندهای ویژه صنعتی در استان بوشهر است.
وی عنوان کرد: در سال ۱۴۰۰ دو مجتمع بازیافت پسماندهای ویژه در استان بوشهر افتتاح شد، که یکی مربوط به شرکت ملی شیمی است که توانست با پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد، فاز اول آن را به بهرهبرداری برساند و اکنون خاک چال (لندفیل) پسماندهای ویژه صنعتی استان بوشهر در منطقه ویژه اقتصادی پارس فعال و پذیرای پسماندهای ویژهای است که قابل بازیافت نیستند و فقط باید با نظارت محیط زیست دفن اصولی شوند.
قلینژاد گفت: طبق برنامه اعلام شده، تا پایان سال باید بخشهای دیگر این مجتمع بازیافت برای بازیافت پسماندهای ویژه صنعتی راهاندازی شود.
وی ادامه داد: دومین مجتمع بازیافت منطقه ویژه اقتصادی پارس نیز که از سوی یکی از شرکتهای دانش بنیان به روش جدید هیدرولیز راهاندازی شده و درحال فعالیت است.