پخش زنده
امروز: -
مراسم معنوی اعتکاف دهه پایانی ماه مبارک رمضان در ۱۴ مسجد استان همدان از فردا شب اغاز می شود
به گفته اقای مهدی صلواتی مسئول ستاد اعتکاف استان این مراسم معنوی در سه دوره سه روزه در مساجد تعیین شده با رعایت دستورالعمل هتی بهداشتی اغای می شود به گفته وی در مسجد جامع همدان هم در دو صحن خواهران وبرادران مراسم معنوی اعتکاف برگزار می شود
بیشتر بدانیم
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در کنار دیگر عبادت ها، به اعتکاف توجه ویژهای داشت. آن حضرت برای انجام این مهم، بر اعتکاف ماه رمضان، به ویژه دهه آخر آن اهتمام میورزید و آن را با دو حج و دو عمره برابر میدانست.
پیامبر ابتدا دهه اولِ ماه رمضان، سپس دهه دوم و در نهایت، دهه سوم این ماه را برای انجام اعتکاف برگزید و پس از آن، تا آخر عمر، بر اعتکاف در دهه آخر ماه رمضان مداومت داشت. چون دهه آخر ماه رمضان فرا میرسید، پیامبر رخت خواب خویش را جمع میکرد و خود را کاملاً آماده عبادت میساخت و در زیر سایبانی که برای ایشان فراهم میشد، عبادت میکرد.
ـ پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله میفرماید: «هر کس در ماه رمضان ده روز معتکف شود، ارزش آن معادل دو حج و دو عمره است».
ـ امام خمینی رحمه الله میفرماید: «با فضیلتترین اوقات اعتکاف ماه رمضان است و برترین ایام ماه رمضان، دهه آخر آن است».
ـ از آنجا که اعتکاف بدون روزه محقق نمیشود، ایامی که روزه آن مستحب است، مانند سیزده، چهارده و پانزدهم ماه رجب، زمان مناسبی برای اعتکاف است و ثواب آن افزونتر خواهد بود. امروزه در کشور ما اعتکاف در این ایام رواج دارد. بنابراین، جا دارد فضیلت اعتکاف در دهه آخر ماه رمضان نیز برای مردم بیان شود تا به سنّت و روش پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و ائمه معصومین علیهم السلام اقتدا شود.