پخش زنده
امروز: -
معاون قضایی مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه گفت: در یک سال اخیر با بهره گیری از ظرفیتهای مردمی و با اخذ رضایت از اولیای دم، از اجرای ۵۰۰ حکم قصاص جلوگیری شد.
ابوالفضل محبی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، درباره پویش "به حرمت علی (ع) میبخشم" افزود: یکی از ظرفیتهای دین، مذهب و مردم ما گرایش بسیار زیاد به صلح و سازش است و این سنت بخشش و رضایت، همیشه مورد حمایت و تحسین مردمان ما در طول تاریخ قرار گرفته و حتی در جاهای مختلف قران کریم نیز این موضوع مورد تاکید است.
وی گفت: در دین، مذهب، شریعت و فرهنگ ملی ما حمایت و تاکید بسیار جدی بر صلح و سازش، بخشایش و رضایت وجود دارد. یکی از سیاستهای دستگاه قضایی نیز در طول سالهای اخیر به ویژه دوره فعلی، استفاده حداکثری از ظرفیتهای مردمی برای حل و فصل اختلافات و رسیدن به صلح است.
معاون قضایی مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه افزود: فرق صلح و حکم در این است که در حکم یک طرف بازنده است و در انتها ضرر میکند که قاعدتاً ناراحت است. از طرف دیگر وقتی حکمی از طرف مرجع قضایی صادر میشود، به احتمال بسیار آن رابطهای که بین طرفین وجود دارد از بین میرود و ترمیم نمیشود، اما صلح اینگونه نیست و در آن ارتباط بر میگردد و آن رابطههای از بین رفته ترمیم میشود.
وی گفت: بنابراین در سند تحول به سنت حسنه صلح و رضایت بسیار تاکید شده و هدف قوه قضائیه نیز این است که در دوره جدید از این شیوه و ظرفیت استفاده بیشتری کند، به طوری که این تکلیف یعنی مشارکت و تعامل مردم و گروههای مردمی با قوه قضایی برای مرکز توسعه حل اختلاف نوشته شده و ستاد ملی صبر آن را روزآمد کرده است.
محبی افزود: اکنون ستاد ملی صبر هم در بحث فرهنگ سازی به منظور ترویج فرهنگ صلح و بخشایش و نشان دادن فواید آن فعال است و هم در حوزه عملیات صلح.
وی گفت: ما اکنون در هر ۳۱ استان، ستاد استانی صبر را که مخفف صلح، بخشایش و رضایت است داریم و در آنجا از نهادهای اجرایی، عمومی و حتی از خود مردم، سفیران سبز و صلح یاران و ریش سفیدان عضو هستند و در سطح استان سیاستگذاری میکنند تا بتوانیم از ظرفیت مردم برای صلح و سازش استفاده کنیم.
معاون قضایی مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه افزود: با استفاده از این ظرفیتهای مردمی، همکاران ما در حدود یک سال اخیر موفق شدند در بخشهای مختلف با کمک ستاد دیه، زندانها، دادستانها و ریش سفیدان بیش از ۵۰۰ فقره از محکوم اله و اولیای دم رضایت بگیرند و از اجرای حکم قصاص جلوگیری کنند که این امر در دین ما بسیار ارزشمند است.
وی گفت: به هر حال ستاد ملی صبر با بهرهگیری از ظرفیتهای خود به دنبال این است که هم فرهنگ صلح را ترویج کند و هم برای اخذ رضایت تلاش کند.
محبی افزود: بر همین اساس ما در ماه مبارک رمضان پویشهای را از جمله پویش: "به امید خدا"، پویش: "به حرمت علی (ع) میبخشم" و پویش: "به حرمت شبهای قدر میبخشم" راه اندازی و به حوزههای مربوطه کمک کرده ایم که در همین فاصله کم در پویش نخست موفق شدیم که چهار حکم قصاص را که در مرحله اجرای حکم بود و زمان اجرای حکم نیز فرا رسیده بود، رضایت بگیریم و جان یک انسان را نجات بدهیم و آن ارتباطات از هم گسیخته را برگردانیم که هر کدام از آنها ارزشمند است.