به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ در جریان دیدار مردمی رییس دستگاه قضا، یکی از شهروندان ایرانی مقیم امریکا که پرونده مطالبه خسارتش به مدت 5 سال در شعبه بدوی یک دادگاه دچار اطاله شده، با حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای دیدار کرد.
رئیس دستگاه قضا ضمن صدور دستور لازم برای رسیدگی هرچه سریعتر به این پرونده، رسیدگی سریع و دقیق به پروندههای معوق را از جمله اولویتهای دستگاه قضایی دانست.
همچنین دو نفر از مراجعهکنندگان نیز به نمایندگی از یک پرونده کثیرالشاکی مدعی بودند که مبالغی پول را به ریال از شهروندان اخذ کرده و برای دریافت دِرهم در کشوری دیگر به فردی که بدون مجوز و صرافی بود سپردهاند و او هم کلاهبرداری کرده است ؛ رئیس دستگاه قضا به این دو مراجعهکننده متذکر شد که شما با اقدام غیر قانونی خود برای مردم ، خود و دستگاه قضا مشکل ایجاد کردید.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در حاشیه این دیدار مردمی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با تشریح برخی موارد و موضوعات مطرح شده از جانب مراجعهکنندگان، با تاکید بر حل و فصل پروندههای خانوادگی با اتخاذ رویکرد کدخدامنشی، صلح وسازش و گذشت طرفین که در ماه پر خیر و برکت رمضان دارای اجر و پاداش مضاعف است، اظهار کرد: در جریان دیدار مردمی امروز تعدادی از مراجعهکنندگان به طرح مسائل و موضوعات خانوادگی از قبیل نفقه ، مهریه و اختلافات میان زوجین پرداختند؛ باور ما این است که بسیاری از این قبیل مسائل قابل حل و فصل و به صلح و سازش رسیدن است و بدین طریق هم خود خانوادهها کمتر متحمل آسیب میشوند و هم کار دستگاه قضایی کاهش مییابد.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به مقوله کلاهبرداری از افراد که درصد قابل توجهی از پروندههای کثیرالشاکی را به خود اختصاص داده و در جریان دیدارهای مردمی از جانب مراجعهکنندگان به دفعات تکرار میشود و امروز نیز سه مراجعهکننده در باب آن مسائلی را مطرح کردند، گفت: توصیه و تذکر جدی ما به مردم آن است که سرمایه و دارایی خود را بدون شناخت ، حصول اطمینان از جواز و محل فعالیت و همچنین اخذ تضامین لازم و معتبر به افراد غیر نسپارند.
وی تصریح کرد: متأسفانه علیرغم تذکرات و هشدارهایی که داده میشود همچنان رویه اعتماد مردم به افراد سودجو و غیرمتخصص و سپردن اموالشان به آنها بدون اخذ تضامین لازم و معتبر و پدید آمدن پروندههای کثیرالشاکی بدین واسطه، استمرار دارد.
حجت الاسلام محسنی اژه ای افزود: در پروندههای ناظر بر موضوع فوقالذکر که معالاسف مبتلابه جامعه است، شاهد هستیم که یا فرد کلاهبردار از کشور متواری میشود و یا اینکه حتی با وجود دستگیری با ادعای عدم تمکّن، از بازگرداندن مال مردم امتناع میورزد و در نهایت مردم به پولشان نرسیده و دچار دردسر میشوند و نسبت به طرح شکایات کیفری و دعاوی حقوقی اقدام میکنند.
رئیس دستگاه قضا به مراجعه دو فرد در جریان این دیدار مردمی اشاره کرد که در نقش واسطه مباردت به دریافت پول ریالی از آشنایان و بستگان خود کرده بودند تا با سپردن این پول به طرف ثالث در دوبی از او دِرهم دریافت کنند.
وی در همین زمینه، گفت: من از این دو فرد که در نقش واسطه ظاهر شده بودند سؤال کردم که آیا شما نسبت به مجوز داشتن و صراف بودن آن طرف ثالث اطمینان داشتید؟ و تضامین لازم را از او دریافت کردید؟ که پاسخ آنها به این سؤالات منفی بود؛ حال باید این موضوع را مطرح کرد که آیا خود این دو فرد واسطه مقصر نیستند؟
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: طبق گفته این دو مراجعهکننده، در پرونده مزبور علیرغم دارا بودن تعداد کثیری از مالباختگان و بازداشت کلاهبرداران اصلی، بعد از گذشت چند سال هنوز نتیجه حاصل نشده و مردم به پولشان نرسیدهاند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در همین راستا مجدداً به مردم توصیه کرد که از سپردن اموال و داراییهای خود به افرادی که نسبت به آنها شناختی ندارند اجتناب کنند و در صورت سپردن پول خود به دیگران، حتماً تضامین لازم را اخذ کنند.
ارتباط مستقیم و بدونواسطه با متن مردم، یکی از رویکردهای اصلی حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای است و مشی مدیریتی وی نیز در مدتی که از انتصابش به سمت ریاست قوه قضاییه میگذرد مؤید اعتقاد و الترام کامل او به برقرای ارتباط مستقیم و بدون واسطه با مردم و مراجعان به دستگاه قضایی و استماع نظرات و مشکلات آنها از نزدیک است.
رئیس قوه قضاییه علاوه بر اینکه شخصاً به گنجاندن دیدارهای مردمی در برنامههای کاریاش مقیّد است در موضع گیریها و نطقهای متعددی نیز به مقامات و مسئولان دستگاه قضا در مرکز و استانها تکلیف کرده که نسبت به برگزاری ملاقاتهای مستمر مردمی اهتمام داشته باشند.