پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون مشترک طرح «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» گفت: تا سالهای قبل در بحث جمعیت فقط سیاستها را داشتیم، اما سیاستها جاده نیست، بحث جمعیت امروز نیازمند مسیر راه و جاده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، امیرحسین بانکی پورفرد در نشست شورای هماهنگی هفته جمعیت که با حضور نهادهای حوزوی برگزار شد، افزود: سیاستها گرایش را تغییر میدهند، اما رفتار را نه، موضوع جمعیت نیاز به اقدامات تسهیلگری و حمایتی دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: براساس نظرسنجی سال ۹۷ جهاد دانشگاهی، ۶۰ درصد مردم گفته بودند ۳ بچه برایشان مطلوب است که این تاثیر سیاست است، اما به رفتار نینجامید، لذا رهبر معظم انقلاب روی قانون تأکید داشتند، بنابراین مشی ما در دورهای که قانون داریم باید متفاوت باشد. قانون جاده است و مسیر را مشخص میکند و میتواند عامل وحدت رویه نیز باشد. قانونی که تصویب شده، مساله جمعیت را به روش حل مساله جلو برده است.
نماینده مردم اصفهان و ورزنه، با بیان اینکه کار و رسالت ما نباید بر اساس فرهنگ سازی بر روی اصل ماجرا باشد، ادامه داد: این حرکت باید نقطه اصلی، اطلاع رسانی و مطالبه گری اجرای قانون باشد و تعیین روزهای هفته هم بر همین اساس باشد و دستگاهها باید سرخط شوند، اگر فرهنگ سازی کنیم، ولی قانون اجرا نشود، اثر معکوس میگذارد.
بانکیپور گفت: ماه گذشته با پیگیری این کمیسیون، شرکت ایران خودرو پای کار آمد و ۱۰ هزار خودرو در اختیار مادران دارای دو فرزند قرار داد.
استاد دانشگاه اصفهان افزود: ۳/۵ میلیون زوج نابارور هستند و باید مطالبه را از حالا شروع کنیم و در هفته جمعیت میوه آن را بچینیم، شما حوزویان، مبلغان و صاحب نظران با نگاه به قانون، با زبان و ادبیات خودتان مباحث را مطرح کنید، کار شما صرفا بیان موضع و فرهنگ سازی لحظهای نباشد بلکه باید از ۷۲ ماده مصوب قانون که فقط ۶ ماده آن محقق شده است را به ۳۰ ماده برسانیم و تکلیف بقیه را نیز مشخص کنیم.
بانکی پور گفت: همچنین مسأله سقط جنین نیاز به فرهنگ سازی دارد، تجربه شیرین بارداری با اصلاح نظام بهداشت تحقق مییابد، هم اکنون چهار میلیون خانواده تک فرزند داریم که فقط نیاز به حمایت دارند و بحثهای معیشتی و خدماتی میتواند محرک خوبی برای فرزندآوری باشد.
وی افزود: امروز حتی ساز و کار داخلی مجموعههای انقلابی همراه با فرزندآوری نیست، ما باید به مادر فعال در جامعه خدمات بدهیم و به او توجه کنیم، شهرهایمان را برای مردها ساخته ایم نه برای مادرها، بحث دانشجو بودن، مادری و تعارض مادری با تحصیلات عالیه که در گذشته از آن به عنوان تهدید یاد میکردند امروز در قانون تبدیل به فرصت شده است.
بانکی پور گفت: آیت الله اعرافی بعد از حدود ۸ ایرادی که شورای نگهبان به مواد قانون جمعیت گرفتند، به شورای نگهبان نامه زدند و اعلام کردند حوزه صد درصد به این قانون عمل میکند. ایشان مشکل شورای نگهبان را حل کرد و واقعا به ما چک سفید امضا داد.
وی اضافه کرد: مطالبه گری نباید باعث ناامیدی شود، اگر احساس شود که قانون اجرا نمیشود، ما باخته ایم لذا شیوه مطالبه گری بسیار مهم است، باید از جنس اطلاع رسانی و گره گشایی باشد نه مچ گیری، لذا بنده در رسانه ملی نیز گفتم؛ «این ارابه به حرکت افتاده و مطالبه گری باید در جهت امیدآفرینی انجام شود».