پخش زنده
امروز: -
در آستانه گرانقدر ترين شب سال قرار داريم؛ شبي که شکوه دلدادگي به معبود؛ در ضيافت رمضان، به اوج مي رسد و زيباترين سرنوشت ها در سايه نيايش و استغفار پديدار مي شوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان شمالی در آستانه گران قدر ترين شب سال قرار داريم؛ شبي که شکوه دلدادگي به معبود؛ در ضيافت رمضان، به اوج مي رسد و زيباترين سرنوشت ها در سايه نيايش و استغفار پديدار مي شوند.
فضیلت شب قدر و برخی اعمال توصیه شده:
امشب شب نوزدهم ماه مبارک رمضان اولین شب قدر است. شبی که در آن به شب زندهداری و عبادت توصیه شده و برای آن اعمالی وارد شده است.
از حضرت رسول (ص) پیرامون شبزندهداری شب قدر، نقل است که فرمودند: کسی که شب قدر را شبزندهداری کند، تا شب قدر آینده، عذاب دوزخ از او دور شود.
امام موسی بن جعفر (ع) نیز درباره شب قدر فرمودند: کسی که در شب قدر غسل کرده و تا سپیده صبح شب زندهداری کند، گناهان او آمرزیده میشوند.
همه این روایات بر این مطلب دلالت دارند که برخی مقدرات و پاداشها، مانند دور شدن از عذاب دوزخ، نتیجه کار خود بندگان است و سرنوشت هر انسانی در شب قدر به دست خود او رقم میخورد.
در شب قدر به خواندن دعاهایی از جمله "جوشن کبیر"، "دعای افتتاح" و "ابوحمزه ثمالی" سفارش شده است، زیرا انسان با یادآوری لطف، گذشت، کرم، رحمت و بخشش بیپایان خدای مهربان، او را در کنار و دستگیر خویش میبیند و نور امید در دلش میدرخشد.
امّا اعمال شب نوزدهم چند چیز است:
اوّل: گفتن صد مرتبه:
أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ رَبِّی وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ
از پروردگارم خدا آمرزش مى جویم و به سوى او مى پویم
دوم: گفتن صد مرتبه
اللَّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ
خدایا قاتلان امیر المؤمنین را لعنت کن
سوم: دعاى یا ذى الذّى کان را که در قسم چهارم گذشت بخواند.
چهارم: این دعا را بخواند:
اللَّهُمَّ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ وَ فِیمَا تَفْرُقُ مِنَ الْأَمْرِ الْحَکِیمِ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ وَ فِی الْقَضَاءِ الَّذِی لا یُرَدُّ وَ لا یُبَدَّلُ أَنْ تَکْتُبَنِی مِنْ حُجَّاجِ بَیْتِکَ الْحَرَامِ الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ الْمَشْکُورِ سَعْیُهُمْ الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ الْمُکَفَّرِ عَنْهُمْ سَیِّئَاتُهُمْ وَ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ أَنْ تُطِیلَ عُمْرِی وَ تُوَسِّعَ عَلَیَّ فِی رِزْقِی وَ تَفْعَلَ بِی کَذَا وَ کَذَا.
خدایا مقرّر فرما در آنچه حکم میکنى، و تقدیر مینمایى از فرمان حتمى، و در آنچه جدا میکنى از کار حکیمانه در شب قدر، و در آن حکم حتمی که برگشت و تغییرى ندارد، اینکه مرا از حاجیان خانه محترمت بنویسى، حاجیانى که حجّشان قبول، سعیشان پذیرفته، گناهانشان آمرزیده، بدی هایشان نادیده گرفته شده است، و در آنچه حکم میکنى و تقدیر مى نمایى، مقرّر فرما که عمرم را طولانى نمایى، و در روزى ام بر من وسعت بخشى، و با من چنین و چنان کنى؛ و به جاى «کذا و کذا» حاجت خود را بیان کند.