پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر امور خارجه کوبا در آستانه آغاز مذاکرات این کشور با آمریکا، درباره سیاستهای مهاجرتی "غیرمنسجم" واشنگتن ابراز تاسف کرد و از آن خواست به توافقهای فعلی پایبند باشد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از آسوشیتدپرس؛ «جوزفینا ویدال» معاون وزیر امور خارجه کوبا روز سه شنبه به گروهی از خبرنگاران گفت:"ما متوجه شدهایم و این روزها خیلی بیشتر که آمریکا رویکرد ناهمسان و غیرمنسجمی در خصوص موضوع مهاجرت دارد. "
وی گفت آمریکا به لحاظ مالی بسیاری از کشورهای منطقه را به منظور فعال کردن مجدد اقتصادهایشان و همچنین کمک به ایجاد فرصتهای شغلی از جمله حمایت از طرحهای بهداشتی و آموزشی کمک میکند. حال آن که سیاست واشنگتن در قبال کوبا کاملا در مسیر مخالف است و در قبال هاوانا، فشار حداکثری و اقدامات قهری به کار میبندد.
وزارت امور خارجه کوبا در توئیتی اعلام کرد این نشست روز پنجشنبه در واشنگتن برگزار خواهد شد و ریاست هیئت نمایندگان این کشور را کارلوس فرناندز دو کاسیو بر عهده خواهد داشت.
مذاکرات آمریکا و کوبا در زمینه مهاجرت در بحبوحه افزایش قابل توجه ورود کوباییها به مرز جنوبی آمریکا برگزار میشود.
آخرین نشستها - که بر اساس توافقهای بین دو کشور باید دو بار در سال برگزار شود - ژوئیه ۲۰۱۸ و در زمان دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا برگزار شد.
ترامپ به سیاست نزدیکی بین دو کشور که باراک اوباما رئیس جمهور پیش از وی آغاز کرده بود، پایان بخشید.
دونالد ترامپ همچنین اعمال تحریمها علیه کوبا را از لغو مجوزهای ارسال حواله یا تردد کشتیهای تفریحی گرفته تا مجازات شرکتهای کشورهای ثالثی که در کوبا فعالیت میکنند، محدودیت پروازها و مجازات نفتکشهای به مقصد کوبا، افزایش داد.
اتخاذ این اقدامات و همهگیری کرونا به بروز بحران اقتصادی در کوبا با کمبود اقلام اساسی، قطع برق و نیز ایجاد صفها و جیرهبندیها کمک کرد.
ترامپ همچنین در سال ۲۰۱۷ کارمندان سفارت آمریکا را خارج کرد که به دنبال آن هزاران نفر با فرآیندهای ناقص الحاق به خانوادههای خود مواجه یا از سفر منع شدند مگر اینکه مراحل اخذ ویزای خود را از طریق گویان انجام دهند. جو بایدن، رئیس جمهور کنونی آمریکا نیز به رغم وعدههای انتخاباتی خود، این اقدامات سختگیرانه را کاهش نداد.
جوزفینا ویدال معاون وزیر امور خارجه کوبا که ریاست مذاکرات در نزدیکی تاریخی کشورش با آمریکا را در سال ۲۰۱۴ برعهده داشت، همچنین گفت:" ما هیچ توجیهی برای ندادن روادید به مهاجران کوبایی در هاوانا و مجبور کردن مردم کوبا به سفر (به گویان) و متحمل شدن هزینههای آن نمیبینیم. "
بر اساس آمار گمرکات و حفاظت مرزی آمریکا، در شش ماه گذشته کوباییها ۷۹ هزار و ۸۰۰ بار در مرز جنوبی آمریکا متوقف شدهاند که کمی بیش از دو برابر آمارها در کل سال مالی ۲۰۲۱ و پنج برابر بیشتر از سال ۲۰۲۰ است.
ویدال روز سه شنبه همچنین گفت مقامات کوبا گفته اند که واشنگتن در پنج سال گذشته به بخشی از توافق دوجانبهای که بر اساس آن سالانه صدور ۲۰ هزار روادید تعیین شده، عمل نکرده است.
وی گفت علاوه بر این، آمریکا در حال اعمال فشار بر کشورهای منطقه به منظور ایجاد الزامات خاصی برای ترانزیت کوباییها است که این امر خود موانع بیشتری را به وجود میآورد.
ویدال از افشای دستور کار کوبا برای این مذاکرات خودداری کرد، اما گفت این موضوع از جمله مواردی است که در نشست واشنگتن به آن پرداخته خواهد شد.