پخش زنده
امروز: -
تولید غذای زنده آبزیان ازجمله موارد مهمی است که کمک بسیاری به تکثیر و چرخه حیات گونههای مختلف ماهی میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری این غذاهای زنده، گستردگی زیادی دارند و از جلبکهای آب شیرین، جلبکهای آبشور، پلانکتون، برخی کرمها و لاروهای حشرات و... را شامل میشود.
یکی از اهمیتهای این غذاهای زنده آن است که این نوع غذا، برای بسیاری از آبزیان مخصوصاً در دوران لارو، ضرورت دارد چرا که هم متناسب با اندازه دهان آنها است و هم از قابلیت هضم راحتتری برخوردار است.
تولید زیستتوده آرتمیا در استخرهای با عایق ژئوممبران بهصورت متراکم و مداربسته در جهت تأمین امنیت غذایی آبزیان پرورشی، از دیگر کارکردهای این طرح است.
تولید بیومس دافنی ماگنا در استخرهای خامی و بتنی با استفاده از پساب خروجی مزارع پرورش ماهی نیز دیگر خدمتی است که با اجرای این طرح محقق شده است.
روحالله حبیبی فرد رئیس هیئتمدیره شرکت گهر زیست فناور با بیان اینکه این طرح باتوجهبه کاربردهای بسیاری که دارد، در بخش کشاورزی، تکثیر و پرورش آبزیان مورداستفاده قرار میگیرد، گفت: ازجمله شاخصههای این طرح میتوان به تولید غذای آبزیان با استفاده از پساب خروجی مزارع پرورش ماهی و تولید متراکم آرتمیا بهدور از منابع آبشور اشاره کرد.
با این طرح همچنین، نخستین بانک غذای زنده کشور ایجاد شد. در این بانک، انواع غذاهای زنده ذخیرهسازی شده است. نمونههای این غذاها خالصسازی شده است و بهصورت زنده نگهداری میشوند؛ بنابراین هر پرورشدهندهای که نیاز پیدا کند، این غذاها بهسرعت در دسترس آنها قرار میگیرد.
باتوجهبه وجود این بانک غذای زنده در کشور و باتوجهبه مشکلات ارز و تحریم، پرورشدهندگان، دیگر نیازی به تهیه آرتمیای وارداتی ندارند.
اجراییشدن این طرح برای ۴ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.
حبیبی فرد با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با اعطای تسهیلات، از این طرح حمایت کرده است، عنوان کرد که برای توسعه بیشتر فعالیتها، نیازمند کمکهای بیشتر معاونت است.
طرح تولید غذای زنده آبزیان با دریافت تسهیلات مصوب معاونت نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، مورد حمایت قرار گرفته است.