میرزایی: اساس تمدن نوین اسلامی بر پایه قرآن کریم است
رایزن سابق فرهنگی ایران در لبنان در نشست تخصصی «نقش قرآن کریم در تمدن سازی» گفت: اساس تمدن نوین اسلامی بر پایه قرآن کریم است.
ب
ه گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمد علی میرزایی، رایزن سابق فرهنگی ایران در لبنان در نشست تخصصی «نقش قرآن کریم در تمدن سازی» که به همت کمیته بینالملل بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در مصلی امام خمینی (ره) تهران برگزار شد، گفت: با توجه به جهانی که در آن زندگی میکنیم، این جهان مدرن توانایی فکری انسان امروز برای تجدید تمدن را افزایش داده است.
وی بیان کرد: نوسازی تمدن در جهان اسلام و غیر اسلام به شکل یکسان وجود دارد و فرصتی است تا اندیشمندان جهان برای نوسازی تمدن خود استفاده کنند.
میرزایی افزود: مرجعیت قرآن کریم در تمدن سازی نکته مهمی است. مرجعیت قرآن تنها منبع انحصاری برای تمدن سازی به معنای واقعی خودش است.
وی با اشاره به اینکه بحث خردورزی در نگاه قرآن بسیار اهمیت دارد، تاکید کرد: مدرنیته گرایان به سمت مدرنیته رفتند و از سنت فکری خود در جهان فاصله گرفتند و قرآن اینگونه نگاه را نمیپذیرد.
رایزن سابق فرهنگی ایران در لبنان تصریح کرد: قرآن کریم میتواند به انسان مدرن برای تمدن سازی کمک کند، در واقع قرآن تنها منبع و مرجع تمدن سازی و خلق تمدن نوین اسلام است.
قرآن کریم از پروژههای تمدنی است
نورالدین ابولحیه، مفسر قرآن از جمهوری الجزایر در ادامه این نشست، با بیان اینکه قرآن کریم از پروژههای تمدنی است، گفت: ما انواع تمدنها را داریم و قرآن ظرفیت تمدن سازی جدید را دارد.
ابولحیه افزود: قرآن کریم از تمدن مبتنی بر توحید سخن گفته است؛ تمدنی که عدالت و ارزشهای الهی از دیگر ویژگیهای آن است.
این مفسر قرآن بیان کرد: عدالت در قرآن و تمدن نوین اسلامی مبتنی بر قرآن جایگاه مهمی دارد.
وی در ادامه سخنانش، گفت: هواهای نفسانی از مهمترین آفتهای تمدن نوین مورد نظر قرآن کریم است.
ابولحیه تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران توانایی فعلیت بخشی به تمدن نوین اسلامی را دارد. دستاوردهای علمی و تکنولوژی ایران زمینه مناسبی برای شکل گیری تمدن نوین اسلامی را دارند.
وی افزود: تمدن قرآن با (بسم ربک) شروع شده است؛ تمدن مورد نظر قرآن کریم تمدن ربانی و مبتنی بر ارزشهای الهی است.
ابولحیه گفت: خوشبختانه جهان اسلام امروز از ظرفیت پژوهشهای قرآنی به ویژه در جمهوری اسلامی ایران میتواند برای پایه گذاری مبانی تمدن نوین اسلامی استفاده کند.
وی خاطرنشان کرد: تمدن اسلامی در درجه اول بر مبنای توحید و بعد از آن، بر مبنای عدالت است.