پخش زنده
امروز: -
استاد دانشگاه و کارشناس بازار مسکن گفت: مسکن مهر کمک کرد فناوریهای جدید به ساخت مسکن اضافه شود و تولید انبوه را به میان آورد، اما غفلتهایی هم داشت که میتواند برای طرحهایی مانند نهضت ملی مسکن درسهایی داشته باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، آقای مهدی روانشادنیا با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب افزود: نبود زیرساخت ها، نبود مطلوبیت زندگی و نبود پشتوانه هویتی موجب شده است تا نتوانیم هویت سازی مورد نظر را در شهرهای جدید مانند «هشتگرد» انجام دهیم.
او با بیان اینکه کسی با ساخت مسکن مخالف نیست، اضافه کرد: بر اساس برآوردها، یک میلیون واحد مسکونی در سال نیاز داریم، اما به دلایل مختلف، تولیدمان کمتر از ۵۰۰ هزار واحد است.
این کارشناس بازار مسکن ادامه داد: در طرح مسکن مهر با همه خوبیهایی که داشت یکی از کارهایی که کردیم این بود که گروهی از آدمها را جدا کردیم و از لحاظ اجتماعی و فرهنگی به اینها برچسب زدیم که توان مالی لازم را نداشتند و نوعی تشدید تضاد طبقاتی را دامن زدیم در حالی که تجربه خیلی از کشورها نشان میدهد این آدمها فاصله زیادی از بقیه اقشار ندارند.
آقای روانشادنیا با اشاره به اهمیت موضوع آمایش سرزمین، توزیع متناسب و عادلانه امکانات در سطح کشور گفت: بخش خصوصی با خوش فکری، فناوری و سرمایه خود میتواند مسکن را توسعه دهد و دولت باید نقش تسهیل گری داشته باشد.
او ادامه داد: این به این معنا نیست که دولت حذف شود و یا اصلا وارد نشود؛ اتفاقا مسکن یکی از عمومیترین بخشها است.
آقای روانشادنیا افزود: بیش از ۹۰ درصد سرمایه گذاریهای بخش مسکن توسط بخش خصوصی است و امروز ما فرار سرمایه از بخش مسکن داریم باید به این فکر کنیم چرا فرار سرمایه داریم.
آقای افشین پروین پور کارشناس سیاستگذاری مسکن هم در ادامه این برنامه گفت: دولت وقت با طرح مسکن مهر تصمیم گرفت تولید مسکن را راه بیندازد و حاکمیت تا سالها به وظیفه خودش در تامین مسکن عمل نکرده بود.
وی افزود: زمانی که شما میتوانید دو میلیون واحد ارائه دهید، ولی با ۷۰ درصد امکانات، خیلی بهتر از این است که یک میلیون واحد ارائه دهید با تمام امکانات.
آقای پروین پور با اشاره به اینکه پس از انقلاب، مسکن مهر و نهضت مسکن ملی جزو نخستین طرحهای بزرگ عمرانی هستند، اضافه کرد: نظام اجرایی کشور تا بخواهد با این حجم عظیم هماهنگ باشد زمان بر است.
این کارشناس سیاستگذاری مسکن گفت: زحماتی که برای اجرای این طرح هاکشیده میشود درحد خود قابل قبول است.
پروین پور افزود: باید دستگاههای مختلف با هم بیشتر همکاری کنند تا این گونه طرحها به سامان برسند.
آقای پیمان پیرفرشی سرپرست شرکت عمران شهر جدید پردیس نیز در ارتباط تصویری با این برنامه با اشاره به اینکه قانون ایجاد شهرهای جدید، قانون ساماندهی مسکن و قانون جدید جهش مسکن از قوانین پایه شهرهای جدید هستند، گفت: وظایفی بر عهده دولت در شهرهای جدید در همه اینها پیش بینی شده است و در موضوع شهرهای جدید به ویژه شهر جدید پردیس قوانین باید اجرایی شوند؛ مسکن مهر در دیگر جاها به صورت ساخت مسکن شروع شد، اما در شهر پردیس به صورت شهرسازی شروع شد.
او با بیان اینکه طرحها باید بر اساس تقاضا، تعریف شوند، افزود: اکنون با توجه به تجربیات قبلی، وزارت مسکن طرحها را بر اساس تقاضا اجرایی میکند و مردم نام نویسی میکنند.
آقای پیرفرشی اضافه کرد: در تجربه جدید قانون جهش نهضت ملی مسکن این موضوع کاملا رعایت میشود.